"De soundcheck was super. Alles lukte en iedereen is gemotiveerd en enthousiast. Ik ben erg tevreden", zegt leider Gino Kesteloot. Hij speelt voor deze speciale gelegenheid op een gouden drumstel.

Vier vrouwen

Kortrijk Drumt komt met 46 drummers op het podium, onder wie vier vrouwelijke muzikanten. Karolien en Vanessa zijn twee van hen. "Sinds drie jaar speel ik drum. Ik was altijd al weg van ritmische dingen. Als ik ritme hoor, kan ik niet stilzitten. Als het minder goed gaat drum ik de frustraties weg", verklapt Karolien.

Karolien is een van de vier vrouwelijke drummers. © TD

Vanessa drumt ook drie jaar. "Drummen is eigenlijk iets uit mijn jeugd. Ik was toen 16 en luisterde naar rock en heavy metal. Het is een uitlaatklep en nog geen klein beetje. Ik heb zelfs mijn eigen muziekkamer", aldus Vanessa.

Vader en zoon

Met zijn 22 jaar is Chevy de jongste drummer. Ook zijn vader Hans komt meespelen. ""Ik heb het geleerd van mijn vader en ben het blijven doen", vertelt Chevy. "Dream Theater is mijn favoriete groep. Ik ben nog altijd trots dat papa in een professionele band speelt en ik een professionele opleiding kreeg."

Chevy en zijn vader Hans. © TD

Kortrijk Drumt treedt vrijdagavond aan op Drum Fest Malta als absolute headliner van het festival.

De Kortrijkse drummers speelden allemaal op een splinternieuw drumstel, voor de gelegenheid in de Belgische kleuren.”

Donderdagavond kwam de groep van Kortrijk DRUMT, goed voor 46 leerkrachten en leerlingen van Drumschool Gino Kesteloot, samen voor de soundcheck. De Kortrijkse drummers speelden allemaal op een splinternieuw drumstel, voor de gelegenheid in de Belgische kleuren. Lees meer: https://kw.knack.be/west-vlaanderen/nieuws/cultuur-en-media/aftellen-naar-grote-show-van-kortrijk-drumt/article-normal-379239.html

Geplaatst door KW Kortrijk - Menen op Vrijdag 14 juni 2019
"De soundcheck was super. Alles lukte en iedereen is gemotiveerd en enthousiast. Ik ben erg tevreden", zegt leider Gino Kesteloot. Hij speelt voor deze speciale gelegenheid op een gouden drumstel.Kortrijk Drumt komt met 46 drummers op het podium, onder wie vier vrouwelijke muzikanten. Karolien en Vanessa zijn twee van hen. "Sinds drie jaar speel ik drum. Ik was altijd al weg van ritmische dingen. Als ik ritme hoor, kan ik niet stilzitten. Als het minder goed gaat drum ik de frustraties weg", verklapt Karolien. Vanessa drumt ook drie jaar. "Drummen is eigenlijk iets uit mijn jeugd. Ik was toen 16 en luisterde naar rock en heavy metal. Het is een uitlaatklep en nog geen klein beetje. Ik heb zelfs mijn eigen muziekkamer", aldus Vanessa. Met zijn 22 jaar is Chevy de jongste drummer. Ook zijn vader Hans komt meespelen. ""Ik heb het geleerd van mijn vader en ben het blijven doen", vertelt Chevy. "Dream Theater is mijn favoriete groep. Ik ben nog altijd trots dat papa in een professionele band speelt en ik een professionele opleiding kreeg."Kortrijk Drumt treedt vrijdagavond aan op Drum Fest Malta als absolute headliner van het festival.