Vlaanderen leerde Lynn Van Royen (29) kennen dankzij de bekroonde televisieserie Marsman. Ze was te zien als Nina Beernaert in Spitsbroers en werd voor haar acteerprestaties als Kato Hoeven in Beau Séjour gelauwerd als beste actrice op het filmfestival van Monte Carlo. Ze speelde naast Veerle Baetens in Tabula Rasa en vertolkte de Belgische hoofdrol in het tweede seizoen van de internationale reeks The Team. Ze was ook te zien in De Dag , De Twaalf en De Luizenmoeder. "Ik stond létterlijk op en neer te springen, toen ze mij vroegen om master te worden", zegt de actrice. "Ik vind het een hele grote eer."

Leading ladies

Het thema dat Lynn naar voor schuift is leading ladies. "Vrouwen die zelf hun keuzes maken en daar volledig voor gaan. Vrouwen die grenzen verleggen. Dit thema zal heel duidelijk in mijn selectie terug te vinden zijn. Het gaat hier echt over vrouwen zonder adjectief. Niet sterk, stoer, sexy of slim, maar vrouwen die zélf hun beslissingen maken, geen keuze die hen opgelegd wordt door de maatschappij. Ik kies films van of over vrouwen. Ik vind dit thema evident. Het zou een evidentie moeten zijn in onze maatschappij, maar dat is het niet. Ik krijg nu de kans dit in de kijker te zetten. Ik kwam vrij snel op het thema uit en het voelde meteen goed. Organisator Peter Craeymeersch vond het ook direct fantastisch." Ook in de rest van het programma zal FFO veel aandacht besteden aan gendergelijkheid.

Lynn Van Royen op het filmfestival vorig jaar. © Pieter Clicteur

Lynn Van Royen is afkomstig uit Aalst, maar komt regelmatig naar Oostende. "Meestal kiezen we met het gezin een rustig dorpje als Wenduine als we naar zee gaan, maar dan maken we graag een ommetje. Oostende is een bruisende stad."

Het Filmfestival opent op vrijdag 6 september opent met Anke Blondé's debuut The Best of Dorien B., met in de hoofdrollen Kim Snauwaert en Jelle De Beule. Nieuw dit jaar is de samenwerking met het mode-evenement #MODEinOOSTENDE. De Ladies Night van FFO wordt meteen ook het kick-off event hiervan.

Promospot

De promospot ter aankondiging van de master staat in het teken van het thema leading ladies. Zaterdag 27 april wordt de spot opgenomen in Oostende met meer dan 200 enthousiaste Oostendse vrouwen. Wie wil deelnemen, kan zich inschrijven via de Facebookpagina van FFO of de website.

De openingsfilm wordt getoond op 6 september en de Ensors worden uitgereikt op de slotdag zaterdag 14 september. Tickets zijn beschikbaar vanaf 19 augustus via de website.

Vlaanderen leerde Lynn Van Royen (29) kennen dankzij de bekroonde televisieserie Marsman. Ze was te zien als Nina Beernaert in Spitsbroers en werd voor haar acteerprestaties als Kato Hoeven in Beau Séjour gelauwerd als beste actrice op het filmfestival van Monte Carlo. Ze speelde naast Veerle Baetens in Tabula Rasa en vertolkte de Belgische hoofdrol in het tweede seizoen van de internationale reeks The Team. Ze was ook te zien in De Dag , De Twaalf en De Luizenmoeder. "Ik stond létterlijk op en neer te springen, toen ze mij vroegen om master te worden", zegt de actrice. "Ik vind het een hele grote eer."Het thema dat Lynn naar voor schuift is leading ladies. "Vrouwen die zelf hun keuzes maken en daar volledig voor gaan. Vrouwen die grenzen verleggen. Dit thema zal heel duidelijk in mijn selectie terug te vinden zijn. Het gaat hier echt over vrouwen zonder adjectief. Niet sterk, stoer, sexy of slim, maar vrouwen die zélf hun beslissingen maken, geen keuze die hen opgelegd wordt door de maatschappij. Ik kies films van of over vrouwen. Ik vind dit thema evident. Het zou een evidentie moeten zijn in onze maatschappij, maar dat is het niet. Ik krijg nu de kans dit in de kijker te zetten. Ik kwam vrij snel op het thema uit en het voelde meteen goed. Organisator Peter Craeymeersch vond het ook direct fantastisch." Ook in de rest van het programma zal FFO veel aandacht besteden aan gendergelijkheid.Lynn Van Royen is afkomstig uit Aalst, maar komt regelmatig naar Oostende. "Meestal kiezen we met het gezin een rustig dorpje als Wenduine als we naar zee gaan, maar dan maken we graag een ommetje. Oostende is een bruisende stad."Het Filmfestival opent op vrijdag 6 september opent met Anke Blondé's debuut The Best of Dorien B., met in de hoofdrollen Kim Snauwaert en Jelle De Beule. Nieuw dit jaar is de samenwerking met het mode-evenement #MODEinOOSTENDE. De Ladies Night van FFO wordt meteen ook het kick-off event hiervan. De promospot ter aankondiging van de master staat in het teken van het thema leading ladies. Zaterdag 27 april wordt de spot opgenomen in Oostende met meer dan 200 enthousiaste Oostendse vrouwen. Wie wil deelnemen, kan zich inschrijven via de Facebookpagina van FFO of de website.