Hugo Van den Berghe speelde mee in de tv-producties 'Beschuldigde, sta op', 'De Vorstinnen van Brugge', 'Moeder, waarom leven wij?', 'Aspe', 'Kinderen van Dewindt', 'Spoed', 'Heterdaad' en 'Flikken'. Hij presenteerde in zijn beginperiode het jeugdprogramma 'Tienerklanken' op de openbare omroep en later het human interestprogramma 'Sanseveria' op VTM. Van den Berghe was getrouwd met actrice Blanka Heirman.

Hugo Van den Berghe werd op 19 juni 1943 geboren in het Oost-Vlaamse Wetteren. In 1958 begon hij te acteren bij het liefhebberstoneel 'Vrank en Vrij' in zijn geboorteplaats Wetteren. Na zijn studies debuteerde hij in 'De Kleine Johannes' bij Toneel Vandaag in Brussel, waar hij zijn mentor Rudi Van Vlaenderen al meteen opvolgde als directeur. Hij speelde daar onder meer in de geruchtmakende productie 'Thyestes' van Hugo Claus. Maar na een jaar trok hij naar het Nederlands Toneel Gent (NTG) waar hij zijn echtgenote, Blanka Heirman, leerde kennen.

Van den Berghes laatste theaterrol speelde hij in 1990, in 'Elektra', in een regie van Dirk Tanghe. Hij was nog te zien in de televisiesoap 'Familie' en feuilletons zoals 'Flikken', 'Recht op Recht', 'Spoed' en 'Heterdaad'. Hij regisseerde ook voor televisie, maar hij bleef weg van het schouwburgpodium. In 2005 overtuigde Chris Lomme hem om nog eens te spelen, in 'Het licht in de ogen'.

Van Den Berghe kreeg een herseninfarct, maar raakte er weer bovenop. Hij en zijn vrouw gingen wonen in De Haan, met als buurman Koen Crucke. De laatste jaren sukkelde Van den Berghe wat met zijn gezondheid. Zondag is hij in de kustgemeente De Haan overleden.

Hugo Van den Berghe speelde mee in de tv-producties 'Beschuldigde, sta op', 'De Vorstinnen van Brugge', 'Moeder, waarom leven wij?', 'Aspe', 'Kinderen van Dewindt', 'Spoed', 'Heterdaad' en 'Flikken'. Hij presenteerde in zijn beginperiode het jeugdprogramma 'Tienerklanken' op de openbare omroep en later het human interestprogramma 'Sanseveria' op VTM. Van den Berghe was getrouwd met actrice Blanka Heirman.Hugo Van den Berghe werd op 19 juni 1943 geboren in het Oost-Vlaamse Wetteren. In 1958 begon hij te acteren bij het liefhebberstoneel 'Vrank en Vrij' in zijn geboorteplaats Wetteren. Na zijn studies debuteerde hij in 'De Kleine Johannes' bij Toneel Vandaag in Brussel, waar hij zijn mentor Rudi Van Vlaenderen al meteen opvolgde als directeur. Hij speelde daar onder meer in de geruchtmakende productie 'Thyestes' van Hugo Claus. Maar na een jaar trok hij naar het Nederlands Toneel Gent (NTG) waar hij zijn echtgenote, Blanka Heirman, leerde kennen. Van den Berghes laatste theaterrol speelde hij in 1990, in 'Elektra', in een regie van Dirk Tanghe. Hij was nog te zien in de televisiesoap 'Familie' en feuilletons zoals 'Flikken', 'Recht op Recht', 'Spoed' en 'Heterdaad'. Hij regisseerde ook voor televisie, maar hij bleef weg van het schouwburgpodium. In 2005 overtuigde Chris Lomme hem om nog eens te spelen, in 'Het licht in de ogen'. Van Den Berghe kreeg een herseninfarct, maar raakte er weer bovenop. Hij en zijn vrouw gingen wonen in De Haan, met als buurman Koen Crucke. De laatste jaren sukkelde Van den Berghe wat met zijn gezondheid. Zondag is hij in de kustgemeente De Haan overleden.