Achtste editie van Muddy Roots Europe Music Festival in Waardamme

© foto GS
Redactie KW

Op vrijdag 28 juni gaat de achtste editie van het driedaags Music Festival Muddy Roots Europe van start.

De organisatie in Waardamme is een vervolg van het Amerikaanse Roots muziekfestival, dat doorgaat in Cookeville Tennessee. Muddy Roots Europe gaat door van 28 tot 30 juni in de tent langs de Kortrijksestraat en dit in samenwerking met Cowboy Up Waardamme.

Muddy Roots Festival brengt de echte Rootsmuziek zoals Americana, Bluegrass, Musique Roots, Punkblues, Country, Punkrock, Folk, Outlaw Country en Rockabilly. Met de Muddy Roots willen de organisatoren de muziekliefhebber leren kennis maken met deze genres.

Jarenlange ervaring

Nicky Van Moerbeke, zaakvoerder van Steakhouse Saloon Cowboy Up, coördineert het evenement samen met Jason Galaz, beheerder van het muziekfestival ‘Muddy Roots’. Nick en zijn vrouw Annelore hebben reeds heel wat ervaring door de wekelijkse kleinschalige optredens die ze organiseren in de Cowboy Up. Daardoor hebben ze jaren geleden de basis gelegd om samen met de Amerikaanse organisator Jason Galaz een vervolg te geven aan Muddy Roots.

Het muziekfestival is veel meer dan een festival waar er een strikte scheiding is tussen de fans en de groepen. Op Muddy Roots kamperen bands samen tussen de bezoekers. Alles in een gemoedelijke, familiale sfeer. Een wijde waaier aan variëteiten, culturen en muziekgenres brengt dit festival samen, om er te genieten van goeie muzikanten, sfeer en ambiance.

Randanimatie

Naast het festival is er nu ook heel wat randanimatie voorzien. Daardoor is de drempel om te komen genieten heel wat lager, zeker bij de plaatselijke bevolking. De bands die op het podium staan, komen vanuit verschillende Europese landen en Amerika.

(GS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier