Acht bands geselecteerd voor Verse Vis 2018

Vague View uit Brugge © GF
Redactie KW

De organisatoren omschrijven het als ‘De Zwaarste Editie’. “Nog maar eens een bewijs dat harde muziek leeft in ons landje.”

Op zaterdag 26 mei wordt in Zaal De Zwerver in Leffinge het rockconcours Verse Vis gehouden. Uit 191 inzendingen selecteerde het luisterpanel van deze muziekclub acht bands. “Of het nu thrash, hardrock, stoner, metalcore of postmetal betrof, het niveau van de inzendingen lag ongemeen hoog. Het was dan ook aartsmoeilijk en razend spannend om acht finalisten te selecteren”, klinkt het.

Tijdens Verse Vis – De Zwaarste Editie mogen de bands maximum twintig minuten en vier eigen nummers spelen. Een professionele jury kiest de winnaar die tijdens het komende concertseizoen een betaald optreden aangeboden krijgt op één van de podia van Muziekclub De Zwerver én een plaats op de affiche van Ieper Hardcore Fest.

De Publieksprijs is een concert op één van de podia van Muziekclub De Zwerver. Juryvoorzitter wordt Pieter-Jan Symons, ook bekend als de helft van Goe Vur In Den Otto.

(svv)

Dit zijn de acht uitverkorenen

– All we expected (post-metal/Izegem)

– Eleanora (sludge, post-hardcore/Gent)

– Fire Down Below (grunge, stoner/Gent)

– Highkick Wizzard (thrashmetal, Koksijde)

– Mantis (mathrock, post-rock/Maaseik)

– Monkey Juice (grunge, stoner/Beveren)

– Teras (metal, Ternat)

– Vague View (hardcore, metal/Brugge)