Absynthe Minded stelt nieuwe cd ‘Jungle Eyes’ live voor in Brugge

Absynthe Minded © SVV
Redactie KW

Gisterenavond liep de Magdalenazaal in Brugge zo goed als vol voor de livevoorstelling van de nieuwe cd van Absynthe Minded.

Een dag nadat Absynthe Minded haar nieuwe cd ‘Jungle Eyes’ live voorstelde in de Handelsbeurs in Gent, had Cactus Muziekcentrum de groep rond Bert Ostyn uitgenodigd om in de Magdalenazaal te komen spelen. Ook die zaal liep zo goed als vol om live kennis te maken met het nieuwe repertoire van de band.

Nadat Bert Ostyn besloten had zich op een solocarrière te richten, stond Absynthe Minded enkele jaren on hold. De naar Destelbergen uitgeweken Vichtenaar bracht de solo-cd ‘No South of the South Pole’ uit en tekende ook voor de soundtrack bij de Canvasserie ‘Bevergem’.

Ostyn miste evenwel het groepsgevoel van een band en blies daarom zijn geesteskind nieuwe leven in. Hij schaarde enkele nieuwe muzikanten rond zich, onder wie de uit Lo-Reninge afkomstige Wouter Vlaeminck ( ook bekend van tomàn) op toetsen. Samen doken ze met dEUS-drummer Stéphane Misseghers als producer de studio in. Dit leverde de Studio Brussel-hit ‘The Execution’ op, de voorbode van het nieuwe album ‘Jungle Eyes’, een poppy piekerplaat met sterk songmateriaal.

Tijdens het eerste deel van het optreden in Brugge liet Ostyn en de zijnen het publiek kennismaken met flink wat nummers van die cd. Omdat de toeschouwers nog niet vertrouwd zijn met dit materiaal barstte het concert pas in het tweede deel los. Toen speelde Absynthe Minded niet enkel ‘The Execution’, maar ook klassiekers als ‘My heroics part one’ en ‘Envoi’. Dit resulteerde in twee bisnummers. Het eerste speelde Ostyn solo op gitaar.

Het publiek keerde tevreden naar huis terug. Wie hen ook live aan het werk wil zien, kan volgende week zaterdag 18 november naar De Roma in Antwerpen.

(SVV/foto SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier