Absynthe Minded muzikale headliner op ‘Global Strike for Future 2’

© Facebook
Redactie KW

Vrijdag vindt – twee dagen voor de stembusslag van aanstaande zondag – de tweede editie plaats van een ‘wereldwijde klimaatstaking’. Over heel onze planeet zullen jongeren op straat komen om hun stem te laten horen voor een sociaal en rechtvaardig klimaatbeleid. In Brussel gaat dit gepaard met een muziekfestival, waar onder meer enkele leden van Absynthe Minded hun medewerking aan verlenen.

Tijdens de eerste ‘Global Strike For Future’ trokken zowat 30.000 manifestanten door de straten van Brussel. Die dag vonden in meer dan 120 landen klimaatbetogingen en -marsen plaats. Youth For Climat heeft opgeroepen om om 13 uur te verzamelen in het station van Brussel Centraal om daarna vreedzaam door de straten van de hoofdstad te trekken.

Vanaf 14.30 uur vindt in het Beurs- en Conferentiecentrum Tour & Taxis een muziekfestival plaats met onder meer Black Mamba, Slongs, Tourist LeMC en Alice on the Roof. Helemaal bovenaan de affiche staat de naam vermeld van Absynthe Minded. Naast zanger-gitarist en uitgeweken Vichtenaar Bert Ostyn heeft medebandlid en gitarist Toon Vlerick zijn medewerking toegezegd.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier