Brugge 200 trombonisten op de Brugse Markt tijdens Iedereen Klassiek

Op 26 oktober is Klara voor de zevende keer met 'Iedereen Klassiek' te gast in Brugge. Dit gratis festival in en rond het Concertgebouw gaat onder meer gepaard met een pBones-concert door een gelegenheidsensemble met 200 trombonisten op de Markt. Iedereen kan meedoen!

Gits Minirock Gits mag terugblikken op een mooie editie

De sporthal van Dominiek Savio in Gits was gisteren het decor voor de zestiende editie van Minirock Gits. De organisatoren slaagden er opnieuw in een mooie affiche samen te stellen met enkele lokale helden zoals Escape Elliot en Carneia.

Tielt Amuzang uit Tielt brengt met 'Leef!' concert vol meezingers

Op zaterdag 19 en zondag 20 oktober staat het koninklijk koor Amuzang in de Sint-Jozefskerk in Tielt voor het concert 'Leef!'. Ze krijgen als speciale gast accordeonspeelster Sandra Mollin over de vloer. Wie houdt van een optreden vol afwisseling in fijne songs zal zeker kunnen genieten van dit koor.

Brugge Rockfotograaf Alex Vanhee stelt tentoon bij Brugse juweliermaakster Els Gadeyne

In haar pop-up ARTificial (Langestraat 53) is Els Gadeyne doorgaans in de weer met het maken van aparte, hedendaagse juwelen, sieraden en kettingen, maar deze dagen kun je er ook een foto-expositie van Alex Vanhee gaan bekijken. De ingeweken Bruggeling toont er soms iconische beelden die hij door de jaren heen van pop-, rock- en filmsterren bij elkaar kiekte.

De Panne Ster voor Laura Tesoro op de 'Story Walk of Fame' op de avond van haar liveconcert

Gisteravond onthulde Laura Tesoro zelf haar ster op de 'Story Walk of Fame' voor het Proximus Theater in Plopsaland De Panne. Daarmee treedt ze in het voetspoor van beroemde voorgangers als Niels Destadsbader, Clouseau, Gers Pardoel, Laura Lynn, Belle Perez enz. Net voor haar liveconcert met zowel eigen hits als actuele funky en popnummers van start ging, pakte ze de bezem om het zand van haar fonkelnieuwe ster te vegen, en ze maakte ook even tijd voor een knuffel met haar trouwste fans.

Lauwe Wanneer fantasie werkelijkheid lijkt te worden: indrukwekkende kunst van bArt

Wie een wonderlijke wereld vol dromerige fantasieën wil ontdekken, kan daarvoor op 19 en 20 oktober terecht bij bloemenatelier Nel Creations. Bart Beernaert stelt er in het kader van Buren bij Kunstenaars een vijftiental schilderachtige fotowerken op canvas tentoon, echtgenote Nele Destoop voegt er een florale toets aan toe.

Wervik Kortfilm van Glenn Dumortier zet markante Wervikse figuren in de kijker

In café 't Lusterke vindt komende zaterdag en zondag Cinema D'humortier plaats. Student Glenn Dumortier (33) brengt een kortfilm met in de hoofdrol enkele Wervikse markante figuren. De zanger van Bluelink wil later regisseur worden. Aan de hogeschool RITCS in Brussel is hij laatstejaars bachelor 'Documentaire'. "In Wervik zijn veel interessante verhalen te sprokkelen", aldus Glenn Dumortier.

Kortrijk Deze talenten stellen het Wilde Westen van morgen samen

Tom Vanderghinste

Naar goede gewoonte organiseerde het Wilde Westen een zoektocht naar vijf nieuwe Young Curators. Jongeren tussen de 18 en 26 jaar konden zich kandidaat stellen om een jaar lang hun stem te laten horen voor de concertprogrammatie. Uit een grote groep kandidaten selecteerde de jury uiteindelijk vijf competente jongeren die zich zullen mengen in de toekomst van het Wilde Westen. Maak kennis met Marijke, Robin, Cédric, Lukas en Olivia, de curatoren van morgen.

Kortrijk Reusachtig varken springt op de Broelkaai naar vrijheid

'Ode aan het Varken' is een kunstwerk van de Nederlandse Jantien Mook en haar vriend Dirk-Jan Schrander. Met deze eyecatcher wil de stad Kortrijk op een positieve wijze voor bewustwording zorgen inzake dierenwelzijn. Het kunstwerk is het symbool van het Europees burgerinitiatief tegen het gebruik van kooien in de veehouderij. "Het varken maakt een vreugdesprong en verbeeldt de vrijheid die ieder dier verdient", aldus Jantien.