Brugge Prins Laurent woont Te Deum bij in Brugge

Prins Laurent heeft zondagmorgen het Te Deum in de Brugse Sint-Salvatorskathedraal bijgewoond. Daarnaast was ook bisschop van het bisdom Brugge, Lode Aerts aanwezig.

Rekkem Ontmoet KKKK, te luid voor El Greco, maar helemaal klaar voor het Kotweekend

Redactie KW

Het derde weekend van juli viert Rekkem opnieuw feest. Het beroemde Kotweekend is springlevend. Op 19, 20 en 21 juli baadt het kerkplein drie dagen lang in een feestgedruis. Met de KKKK staat een Meense band vol vuur op het podium. "Een thuismatchke, geestig hé. Alleen zal het nog maar ons derde optreden zijn", lachen de muzikanten. "Een beetje nerveus dus, maar we zien wel hoe het zal aflopen."

Kortrijk Kortrijkse kerstmarkt zoekt een creatieve uitbater

De Kortrijkse kerstmarkt is de laatste jaren enorm gegroeid. In december 2018 bevolkten 35 chalets met randanimatie, een ijspiste en een paardenkoets de Grote markt en het Schouwburgplein. Daarom is stad Kortrijk nu op zoek naar een partner die de kerstmarkt de komende 3 jaar wil uitbaten.

Brugge Brugse Harpiste Mathilde Wauters haalt brons op prestigieuze internationale competitie

Mathilde Wauters (23) behaalde zaterdag brons op de prestigieuze 'USA International Harp Competition' in Bloomington. Ze kreeg ook de Finaleprijs, dat is de prijs voor de beste vertolking van het Concierto de Aranjuez van Joaquin Rodrigo. Mathilde is de eerste Belg ooit die de top 3 haalt van de competitie. In de jury zaten tal van internationaal bekende harpisten, waaronder onze eigen Anneleen Lenaerts.

Ieper Café Les Halles zorgt voor sfeer op Ieperse Markt

Deze zomer blaast marktcafé Les Halles in Ieper 10 verjaardagskaarsjes uit. Uitbater Chris Bevernage wil bij de feestviering maar wat graag zijn trouwe publiek en bij uitbreiding de muziekminnende medemens uit de regio betrekken.

Brugge Brugs conservatorium herleeft na ontslag directeur

Het Conservatorium in Brugge herleeft. De gemeenteraad voltrok de dadingsovereenkomst met oud-directeur Gunter Carlier, waardoor er voor het eerst in jaren opnieuw volop richting toekomst kan gekeken worden. "Dit betekent een nieuw elan voor de school. Natuurlijk is het niet leuk om iemand aan de kant te schuiven, maar de situatie was onhoudbaar geworden. Dit is een goede zaak voor het Conservatorium. Eindelijk kunnen we verder", zegt schepen van Onderwijs Ann Soete (Open VLD Plus). De stad neemt nu rustig de tijd om een nieuwe directeur aan te stellen.

Brugge Organisator Yves Lejaeghere nuanceert de geruchten rond afgelaste ThxVille

Vorig jaar was ThxVille festival in Boom goed voor 25.000 bezoekers. Meteen een schot in de roos voor de organiserende Bruggeling Yves Lejaeghere en zijn zoon Nicolas. Dit jaar gaat het festival niet door 'in het belang van de kwaliteit'. "Maar we zitten helemaal niet in slechte papieren, het evenement wordt alleen uitgesteld naar een latere datum", aldus de organisator.

Waregem Hype-O-Dream 2019 was groter, beter en mooier

Het waren weer hoogdagen in Waregem want het dancefestival Hype-O-Dream opende gisteren voor de zevende maal zijn deuren. De succesformule: Een mooie combinatie tussen heel wat genres, bleef behouden maar de locatie werd veranderd. Even werd er gevreesd dat de bezoekers niet zouden kunnen aarden op de Weymeerschen, slechts enkele kilometers van de Hippodroom, maar niets was minder waar. Uw reporter kwam, keek en keurde goed.