Tielt Amuzang uit Tielt brengt met 'Leef!' concert vol meezingers

Op zaterdag 19 en zondag 20 oktober staat het koninklijk koor Amuzang in de Sint-Jozefskerk in Tielt voor het concert 'Leef!'. Ze krijgen als speciale gast accordeonspeelster Sandra Mollin over de vloer. Wie houdt van een optreden vol afwisseling in fijne songs zal zeker kunnen genieten van dit koor.

Brugge Rockfotograaf Alex Vanhee stelt tentoon bij Brugse juweliermaakster Els Gadeyne

In haar pop-up ARTificial (Langestraat 53) is Els Gadeyne doorgaans in de weer met het maken van aparte, hedendaagse juwelen, sieraden en kettingen, maar deze dagen kun je er ook een foto-expositie van Alex Vanhee gaan bekijken. De ingeweken Bruggeling toont er soms iconische beelden die hij door de jaren heen van pop-, rock- en filmsterren bij elkaar kiekte.

De Panne Ster voor Laura Tesoro op de 'Story Walk of Fame' op de avond van haar liveconcert

Gisteravond onthulde Laura Tesoro zelf haar ster op de 'Story Walk of Fame' voor het Proximus Theater in Plopsaland De Panne. Daarmee treedt ze in het voetspoor van beroemde voorgangers als Niels Destadsbader, Clouseau, Gers Pardoel, Laura Lynn, Belle Perez enz. Net voor haar liveconcert met zowel eigen hits als actuele funky en popnummers van start ging, pakte ze de bezem om het zand van haar fonkelnieuwe ster te vegen, en ze maakte ook even tijd voor een knuffel met haar trouwste fans.

Lauwe Wanneer fantasie werkelijkheid lijkt te worden: indrukwekkende kunst van bArt

Wie een wonderlijke wereld vol dromerige fantasieën wil ontdekken, kan daarvoor op 19 en 20 oktober terecht bij bloemenatelier Nel Creations. Bart Beernaert stelt er in het kader van Buren bij Kunstenaars een vijftiental schilderachtige fotowerken op canvas tentoon, echtgenote Nele Destoop voegt er een florale toets aan toe.

Wervik Kortfilm van Glenn Dumortier zet markante Wervikse figuren in de kijker

In café 't Lusterke vindt komende zaterdag en zondag Cinema D'humortier plaats. Student Glenn Dumortier (33) brengt een kortfilm met in de hoofdrol enkele Wervikse markante figuren. De zanger van Bluelink wil later regisseur worden. Aan de hogeschool RITCS in Brussel is hij laatstejaars bachelor 'Documentaire'. "In Wervik zijn veel interessante verhalen te sprokkelen", aldus Glenn Dumortier.

Kortrijk Deze talenten stellen het Wilde Westen van morgen samen

Tom Vanderghinste

Naar goede gewoonte organiseerde het Wilde Westen een zoektocht naar vijf nieuwe Young Curators. Jongeren tussen de 18 en 26 jaar konden zich kandidaat stellen om een jaar lang hun stem te laten horen voor de concertprogrammatie. Uit een grote groep kandidaten selecteerde de jury uiteindelijk vijf competente jongeren die zich zullen mengen in de toekomst van het Wilde Westen. Maak kennis met Marijke, Robin, Cédric, Lukas en Olivia, de curatoren van morgen.

Kortrijk Reusachtig varken springt op de Broelkaai naar vrijheid

'Ode aan het Varken' is een kunstwerk van de Nederlandse Jantien Mook en haar vriend Dirk-Jan Schrander. Met deze eyecatcher wil de stad Kortrijk op een positieve wijze voor bewustwording zorgen inzake dierenwelzijn. Het kunstwerk is het symbool van het Europees burgerinitiatief tegen het gebruik van kooien in de veehouderij. "Het varken maakt een vreugdesprong en verbeeldt de vrijheid die ieder dier verdient", aldus Jantien.

Brugge Grote Prijs Jan Wauters voor Charlotte Crul

Radio 2-nieuwsstem Charlotte Crul is donderdag in deSingel in Antwerpen uitgeroepen tot winnares van de Grote Prijs Jan Wauters 2019. Dat meldt de VRT. Die prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een Nederlandstalige mediapersoonlijkheid "die excelleert in het gebruik van het Nederlands, en van wie het taalgebruik getuigt van een uitstekende taalbeheersing en een grote creativiteit". VTM-journalist Stef Wauters gaat met de publieksprijs aan de haal. Wauters kreeg bijna een derde van de meer dan 4.000 stemmen.

Kortrijk Oude binnentuin Papago herleeft als oase vol kunst

Vier kunstenaars stellen tentoon in de oude tuin van het pand Papago in de Rijselsestraat, van 11 tot en met 13 en 18 tot en met 20 oktober. Het gaat om Joke Maes, Sabine Vanbiervliet, Ghislain De Wilde en Jan Declercq. Zij staan voor fotografie, sculpturen, keramiek en recyclagekunst.

Oostende 'Sugar Daddy' gespot in Oostende

Vader en zoon Steven en Willy Bogaerts stelden hun nieuwste boek 'Sugar Daddy' voor, een thriller die zich volledig in Oostende afspeelt. En het begin van een reeks boeken die zich allemaal volledig in de stad aan zee zullen afspelen. Oostende speelde al langer een rol in hun boeken, maar nu lijken ze hier definitief aangemeerd te zijn.

Avelgem Bibliotheek Avelgem pakt uit met een Verwendag

Op zaterdag 12 oktober staat er een verwendag gepland in de bibliotheek van Avelgem. Tussen 9.30 uur en 16.30 uur wordt iedereen verwelkomd met een drankje, waarna je gezellig wat kunt bijpraten of de nieuwste sessie van de Digidokter kunt volgen. In deze sessie zal er uitgebreid ingegaan worden op de apps die in 2019 zijn opgevallen door hun kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.