94-jarige Kuurnenaar duikt dinsdag op in De Slimste Mens

Redactie KW

Wie vanavond, dinsdag afstemt op De Slimste Mens Ter Wereld, zal ongetwijfeld gecharmeerd zijn door de 94-jarige Maurice uit Kuurne. In het kader van het wensenproject van woonzorgcentrum Heilige Familie in Kuurne maakt de kranige Maurice immers zijn televisiedebuut.

Na vanavond mag Maurice Dhoop (94) opnieuw een item schrappen van zijn bucketlist. Zijn droom om ‘voor één dag een BV te zijn’, wordt immers werkelijkheid dankzij zijn televisieoptreden in de Vier-quiz De Slimste Mens Ter Wereld. De gepassioneerd kleurtekenaar maar bovenal komische negentiger solliciteerde samen met het animatieteam van het woonzorgcentrum Heilige Familie uit Kuurne, waar hij verblijft, voor een televisiemomentje in de quiz.

“Tijdens een brainstormmoment over de aanpak van Maurice zijn wens, flitste bij een van onze teamleden de populaire televisiequiz door het hoofd”, vertelt Olivier Dumortier van Heilige Familie. “Hoewel we zelf eerst dachten dat het niet te verwezenlijken viel, begonnen we toch in het idee te geloven.” Op de kamer van Maurice maakte het animatiteam een sollicitatiefilmpje en er werd ook duchtig gefotoshopt om Maurice naast Erik Van Looy te zetten. Met succes, zo blijkt nu!

“Maurice staat zelf graag in de picture”, glimlacht Olivier nog. “Zijn pet, zijn kleurtekeningen en zijn enthousiasme zullen sowieso in de smaak vallen. Het wordt Maurice zoals we Maurice écht kennen. Zijn ludieke zelve.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier