7.000 bezoekers voor Ertebrekers en SX op Trax Festival in Roeselare

Flip Kowlier en Ertebrekers zorgden voor een zwoele avond in Roeselare. © Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Trax Festival in Roeselare was opnieuw een groot succes. In totaal kwamen er zo’n 7.000 bezoekers langs. Het werd een erg West-Vlaams avond waarbij zowel Ntrek, Ertebrekers als SX uit de (ruime) regio afkomstig zijn.

Na jaren verbouwingen op de site was de afgelopen editie van Trax Festival de eerste op een volledig afgewerkte site. De weergoden waren de organisatie goed gezind waardoor het al van bij het begin aangenaam druk was op de site. Vooral met kindjes. Dat had te maken met het optreden van De Piepkes én de speeltuin op de site.

Omstreeks 16.30 uur begon het geweld op de main stage waar Ntrek een heuse thuismatch mocht spelen. Rapper Dieter Meeuws woont op amper enkele honderden meters van het festival. De set werd geapprecieerd door het publiek, zeker toen Brihang op het einde nog even kwam meedoen.

Veel volk op de negende Trax.
Veel volk op de negende Trax.© Stefaan Beel

De Nieuwe Lichting-winnaars van Sons mochten het feestje verder zetten, al was het vooral uitkijken naar de twee kleppers van de avond. Daarbij konden zeker de Ertebrekers op heel wat goedkeuren rekenen. Flip Kowlier en co zorgden voor de nodige ambiance met De Zji, Eva Mendes en een luidkeels meegezongen You Party Too Much. Te veel? Ik dacht het niet! De dromerige klanken van SX zorgden voor het absolute orgelpunt op het hoofdpodium.

Daarna werd het feestje onder de luifel verder gezet met Discobaar A Moeder. Het is geen toeval dat ze twee jaar op rij mochten komen.

In totaal mocht het festival zo’n 7.000 bezoekers verwelkomen. Met dank aan de gratis affiche én het goede weer. Volgend jaar staat de tiende editie op het programma!

(TD)

Voor de kinderen was er de speeltuin.
Voor de kinderen was er de speeltuin.© Stefaan Beel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier