De voorbije twee maanden kwamen meer dan 21.000 betalende bezoekers langs om op de twaalf locaties langsheen het parcours van Kunstenfestival Watou te genieten van de selectie beeldende kunst en poëzie met als rode draad 'Saudade - niets bestaat dat niet iets anders aanraakt'. "Niet alleen door het groot aantal bezoekers, dat ondanks twee hittegolven het aantal bezoekers van vorige edities evenaart, beschouwt vzw Kunst deze editie van het festival als een succes", zegt woordvoerder Lieselotte Moeyaert van vzw Kunst. "De vele positieve kritieken in verschillende media, toonden aan dat deze 39ste editie over het algemeen bijzonder gesmaakt werd. Ook heel wat bezoekers uitten hun appreciatie voor de selectie aan beeldende kunst en poëzie aan het onthaal, via mail of op onze sociale media."

"Ook ons Zomerzinnen-programma kon dit jaar opnieuw op veel enthousiaste reacties rekenen", vervolgt Lieselotte. "Stichting IJsberg zorgde ook deze zomer opnieuw voor een gevarieerd aanbod aan intieme weekendevenementen. Zo was er onder andere het betoverende concert van het Sophia Ammann Trio, verwonderde de voorstelling Kus de Giraf jong en oud, brachten de meditatie-workshops Reis in de aarde van Inge Bogaerts en Mieke Van Herck rust in de hoofden van heel wat kinderen en waren er boeiende lezingen van onder Chris Lomme en Barbara Rottiers."

"Er stonden niet alleen gevestigde waarden op de agenda, ook opkomende talenten steunen we graag door ze tijdens Kunstenfestival een platform te geven. Zo groeide het festival de voorbije jaren uit tot een echt belevingsfestival met tijd en ruimte voor ontdekkingen in verschillende disciplines. Daarnaast was ook het kinderparcours opnieuw een succes. Een groot deel van onze jongste bezoekers beleefden de kunstwerken aan de hand van het opdrachtenboekje en vonden zo aan het einde van het parcours de schat van Vlieg."

"Het stadsbestuur van Poperinge en het team van vzw Kunst en Stichting IJsberg bedanken in de eerste plaats graag alle bezoekers die een ticket kochten en tijd vrijmaakten om het parcours te bezoeken en ondertussen ook te genieten van al het andere moois dat Watou en de streek te bieden hebben. Daarnaast ook een bijzondere dankjewel aan alle deelnemende kunstenaars en dichters, zonder hen natuurlijk geen festival. De festivalcatalogus werd naar inhoud en vorm zeer gewaardeerd, bevestigt zijn status van verzamelitem en is ondanks de meerdruk ook voor deze editie uitverkocht. En terwijl de ene deur dichtgaat, wordt een andere (bijna) geopend. Vanaf zaterdag 14 september kan je in Damme immers terecht voor de tweede editie van Stadsfestival Damme. Stichting IJsberg presenteert er een mix van verzamelde verhalen waarin de kracht van het woord en de macht van het beeld de hoofdrollen spelen. Diverse kunstenaars en dichters tonen er op enkele erfgoedlocaties die de stad rijk is hoe zij het festivalthema het nest tussen waarheid en herinnering ervaren", besluit Lieselotte Moeyaert.

De voorbije twee maanden kwamen meer dan 21.000 betalende bezoekers langs om op de twaalf locaties langsheen het parcours van Kunstenfestival Watou te genieten van de selectie beeldende kunst en poëzie met als rode draad 'Saudade - niets bestaat dat niet iets anders aanraakt'. "Niet alleen door het groot aantal bezoekers, dat ondanks twee hittegolven het aantal bezoekers van vorige edities evenaart, beschouwt vzw Kunst deze editie van het festival als een succes", zegt woordvoerder Lieselotte Moeyaert van vzw Kunst. "De vele positieve kritieken in verschillende media, toonden aan dat deze 39ste editie over het algemeen bijzonder gesmaakt werd. Ook heel wat bezoekers uitten hun appreciatie voor de selectie aan beeldende kunst en poëzie aan het onthaal, via mail of op onze sociale media.""Ook ons Zomerzinnen-programma kon dit jaar opnieuw op veel enthousiaste reacties rekenen", vervolgt Lieselotte. "Stichting IJsberg zorgde ook deze zomer opnieuw voor een gevarieerd aanbod aan intieme weekendevenementen. Zo was er onder andere het betoverende concert van het Sophia Ammann Trio, verwonderde de voorstelling Kus de Giraf jong en oud, brachten de meditatie-workshops Reis in de aarde van Inge Bogaerts en Mieke Van Herck rust in de hoofden van heel wat kinderen en waren er boeiende lezingen van onder Chris Lomme en Barbara Rottiers.""Er stonden niet alleen gevestigde waarden op de agenda, ook opkomende talenten steunen we graag door ze tijdens Kunstenfestival een platform te geven. Zo groeide het festival de voorbije jaren uit tot een echt belevingsfestival met tijd en ruimte voor ontdekkingen in verschillende disciplines. Daarnaast was ook het kinderparcours opnieuw een succes. Een groot deel van onze jongste bezoekers beleefden de kunstwerken aan de hand van het opdrachtenboekje en vonden zo aan het einde van het parcours de schat van Vlieg.""Het stadsbestuur van Poperinge en het team van vzw Kunst en Stichting IJsberg bedanken in de eerste plaats graag alle bezoekers die een ticket kochten en tijd vrijmaakten om het parcours te bezoeken en ondertussen ook te genieten van al het andere moois dat Watou en de streek te bieden hebben. Daarnaast ook een bijzondere dankjewel aan alle deelnemende kunstenaars en dichters, zonder hen natuurlijk geen festival. De festivalcatalogus werd naar inhoud en vorm zeer gewaardeerd, bevestigt zijn status van verzamelitem en is ondanks de meerdruk ook voor deze editie uitverkocht. En terwijl de ene deur dichtgaat, wordt een andere (bijna) geopend. Vanaf zaterdag 14 september kan je in Damme immers terecht voor de tweede editie van Stadsfestival Damme. Stichting IJsberg presenteert er een mix van verzamelde verhalen waarin de kracht van het woord en de macht van het beeld de hoofdrollen spelen. Diverse kunstenaars en dichters tonen er op enkele erfgoedlocaties die de stad rijk is hoe zij het festivalthema het nest tussen waarheid en herinnering ervaren", besluit Lieselotte Moeyaert.