30ste Schippersweekend start met optreden van Flip Kowlier

Redactie KW

Vrijdagavond is de jubileumeditie van het Schippersweekend in Lauwe gestart.

Met een gratis vat en onder een stralende zon werd het driedaags feestweekend ingezet. Vrijdagavond mocht hiphopper Steven H de driedaagse op gang trekken. Flip Kowlier en Preuteleute zorgden ervoor dat de vrijdagavond uitverkocht was. “En we denken dat vanavond ook alle weekendtickets de deur zullen uitgaan”, vertelt voorzitter Bert Knockaert. “De voorverkoop verliep heel vlot en het werd al snel duidelijk dat vrijdag de topavond wordt. Ook de opbouw is super vlot verlopen en het is prachtig weer. We kunnen niet anders dan tevreden zijn.”

Het Schippersweekend bestaat niet uit optredens alleen. Zaterdag is er nog onder meer een fancy fair, een petanquetornooi en een muziekquiz. ‘s Avonds is Wallace Vanborn de headliner van de sterke affiche. “Voor de dertigste editie trokken we extra geld uit voor een sterke line-up”, weet voorzitter Bert Knockaert. Zondag is er dan ruimte voor comedy en het feest wordt afgesloten door de Id!ots, Gorki en Bonnes Muziekcarrousel.

Het ontstond in de schoot van jeugdhuis ‘t Schipke in Lauwe. Intussen staat een aparte werkgroep in voor de organisatie van het hele weekend.

(MVM)

www.schippersweekend.be