29 concerten in een weekend tijdens Villa Roslar in Roeselare

Mensen bij elkaar brengen, hét grote doel van de huiskamerconcerten #VANRSL. (foto SB) © (foto SB)
Redactie KW

De Huiskamerconcerten #VANRSL zijn aan de tweede jaargang toe. Op de website van de stad kan je je aanmelden voor een of meer van de 29 concerten die plaats vinden op 22, 23 en 24 maart.

Villa Roslar oftewel de huiskamerconcerten #VANRSL staan dit jaar gepland op twee weekends. De eerste reeks loopt van 22 tot en met 24 maart en voor de tweede reeks moet men het laatste weekend van november vrijhouden.

De formule blijft even simpel en even heerlijk als vorig jaar. Huiskamereigenaars stellen hun kamer ter beschikking van een muzikant, een band met een Roeselaarse link. Zij kunnen de helft van hun zitjes aanbieden aan vrienden, familie en kennissen. De andere helft wordt aangeleverd door de stad Roeselare zelf. Muziekliefhebbers kunnen zich op de website van de stad aanmelden.

Op vrijdag 22 maart kan je zo gratis naar een optreden van RD-RAW, een singer-songwriter en dat bij Greet Ghesquière thuis. Op zaterdag 23 maart nodigen Kevin en Annelien Coucke Connecting Silence uit in hun living. Zij brengen ambient. Die avond is er ook een interessant aanbod aan indiepop, blues, jazz en rock. Of je waagt je net op de grens tussen Ardooie en Roeselare naar Christine Noyez waar Sweet Chili je een reeks akoestische popcovers aanbiedt.

Op zondag kan je ofwel muzikaal gaan aperitieven met een streepje Frans chanson bij Katrien Van de Eycken of een late matinee meepikken met een mix van klassiek en folk bij Peter Kiepe thuis.

Het volledige programma vind je op de website van de stad Roeselare. Meestal is de inkom gratis of wordt een vrije bijdrage gevraagd. Voor enkele concerten moet inkomgeld betaald worden.

(Bart Crabbe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier