2020 wordt het jaar van de muziek in Lichtervelde

Matthijs Missinne mag samen met onder meer Christa Levecque Café Theater aan elkaar praten. © foto Coghe
Bram Vanlerberghe

2020 kondigt zich aan als het jaar van de muziek. De tweejaarlijkse folklorefeesten staan in het teken van de muziek, er wordt een Lichterveldse Night of the Proms georganiseerd en ook Café Theater zet volop in op dans en muziek. Voor presentator Matthijs Missinne wordt het zijn vuurdoop, maar de 33-jarige Lichterveldenaar heeft er zin in. “Dit is een rol die ik wil ontdekken.”

Liefde voor dans en muziek. Dat wordt de insteek van de komende editie van Café Theater. De presentatie is in handen van de toneelkring van De Zwaan, waarbij nieuw gezicht Matthijs Missinne, samen met onder meer Christa Levecque, voor het eerst mee het geheel aan elkaar zal praten. De 33-jarige Lichterveldenaar heeft er net de laatste voorstelling van het toneelstuk De Laatste Koers opzitten, maar de focus mag al meteen gelegd worden op de presentatie van Café Theater. Vorig jaar speelde Matthijs voor het eerst mee in een toneelstuk van De Zwaan. Dit jaar waagt hij zich aan een nieuwe stap in het onbekende: presenteren. “Iedereen van de toneelvereniging heeft een rol in Café Theater. Dus kwam de vraag of ik het mee wilde presenteren. Dat is iets wat ik nog niet ken, maar wel wil ontdekken.”

Lang heeft de Lichterveldenaar niet getwijfeld om Café Theater te presenteren. Veel kan hij nog niet prijsgeven, maar toch licht hij al een tipje van de sluier. “We gaan terug in de tijd en grote hits worden aan elkaar gebabbeld. Ook tal van wereldsterren passeren de revue. Het wordt top. En ik heb al gehoord in welk pakje ik zal vliegen. (lacht) Er wordt alvast onder meer een ruimtepak voorzien.”

En zo gaat het hard voor de nieuwbakken presentator. “Voor Café Theater zijn er minder repetities dan voor een toneelvoorstelling. Maar dat wil niet zeggen dat het engagement daarvoor minder is. Zo gaat het van het ene naar het andere, en blijven we bezig. Dans en muziek liggen wel uit mijn comfortzone, maar net dat trekt me aan, dat ik niet kan inschatten wat me te wachten staat. En ik ben zeer tevreden dat ik mag babbelen en niet moet dansen. En het publiek waarschijnlijk ook.” (lacht)

Minder stroef

De beslissing om toe te treden tot de toneelkring heeft Matthijs zich bijgevolg nog niet beklaagd. “Je wordt hier goed ontvangen. Het is een leuke bende. Iedereen hangt goed samen en in zo’n toneelstuk groei je ook. In het begin verliep het iets stroever met iets meer stress en zenuwen. Maar nu heb ik iets van: het is geestig en leutig. En als je eens mist, mis je eens. Ik zie het helemaal zitten en ben enorm benieuwd”, besluit Matthijs enthousiast.

Café Theater pakt uit met vier voorstellingen: zondag 8, zaterdag 14, zondag 15 en zaterdag 21 maart. De zaterdagvoorstellingen starten om 19.30 uur, die op zondag om 14.30 uur. Kaarten voor Café Theater kosten 10 euro en zijn vanaf maandag 13 januari verkrijgbaar bij Christa Vens op 051 72 56 86 (bereikbaar tussen 9 en 19 uur). Kaarten bij voorkeur op voorhand betalen en ophalen. Niet-opgehaalde kaarten worden doorverkocht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier