200 trombonisten op de Brugse Markt tijdens Iedereen Klassiek

Stefan Vankerkhoven

Op 26 oktober is Klara voor de zevende keer met ‘Iedereen Klassiek’ te gast in Brugge. Dit gratis festival in en rond het Concertgebouw gaat onder meer gepaard met een pBones-concert door een gelegenheidsensemble met 200 trombonisten op de Markt. Iedereen kan meedoen!

Vorig jaar kreeg het Concertgebouw in Brugge 8000 muziekliefhebbers over de vloer voor ‘Iedereen Klassiek’. Jaarlijks organiseert radiozender Klara een laagdrempelig, gratis festival vol klassieke concerten in muziekstad Brugge. Er zijn familievoorstellingen, workshops en zelfs meezing sessies onder de noemer ‘Zot van Bach’.

Etalagewedstrijd

150 leerlingen van het Brugs muziekconservatorium nemen deel, er zijn pop-up concerten bij vijftien handelaars, die voor de gelegenheid hun etalage in een ‘klassiek’ kleedje steken. Daaraan gekoppeld is er de IK-boetiekprijs voor de mooiste etalage.

Er zijn zelfs concerten in de Brugse ziekenhuizen en twee woonzorgcentra voor wie niet kan afzakken naar de Brugse binnenstad. Het tromboneorkest Crossbones organiseert workshops in dienstencentra en vijf scholen ter voorbereiding van het pBone concert om 15.15 uur op de Markt. 200 gelegenheidsmuzikanten zullen er op pBones, dat zijn trombones in kunststof, drie nummers vertolken. Eén nummer is een popnummer in een klassieke bewerking, uitgekozen door MNM dj Brahim.

200 trombonisten op de Brugse Markt tijdens Iedereen Klassiek

Verspreid over de stad zijn er concerten in het Concertgebouw, De Republiek, de Sint-Jakobskerk en de orgelzaal van het conservatorium. Iedereen Klassiek sluit af met een concert door het Brussels Philharmonic in het Concertgebouw. En dat allemaal gratis!

Info: www.klara.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier