Dinsdag 27 oktober, 2020

En... actie! In AZ Alma in Sijsele vonden vorige week opnames plaats voor een Britse remake van de prestigieuze Zweedse crimireeks Before We Die en deze week van de Franse serie Crossroads. Daarmee wordt weer een straffe serie deels in Sijsele opgenomen, nadat al Aspe, Undercover en Girl er hun camera's stalden.

Op vrijdag 30 oktober staat choreografe Isabelle Beernaert met acht dansers op het podium van de Schouwburg met 'Naakt-Nuda Veritas: Kunst Verklaard'. Het is de eerste keer dat ze het achterliggend verhaal van een productie vertelt en de dansers de dans doen. "Ik ontrafel voor één keer de mysteries van mijn danstaal en het concept: mijn naakte waarheid."

In cultuurhuis De Schaduw is het voor Jonah Muylle wikken en wegen welke evenementen kunnen en mogen doorgaan en onder welke voorwaarden. Mits wat meer afstand tussen de toeschouwers en het sluiten van de bar mag Marieke De Maré haar 'Bult' komen opvoeren.

Orgelkring Koksijde kreeg op de valreep goed nieuws. Op vrijdag 23 oktober gaf de gemeente Koksijde groen licht voor het tweede concert in de Bach InteGraal-reeks. Het concert mag dan toch doorgaan op zondag 25 oktober, met een maximaal aantal van 200 orgelliefhebbers.

Door de strengere coronamaatregelen wordt het moorddiner dat georganiseerd werd door de Westrozebeekse toneelvereniging Terra Porcorum afgelast. In Staden sneuvelt dan weer het kunstkamerconcert van de vzw Art-illustria met de Ierse muzikant Davog Rynne.

Koningin Mathilde bezocht deze morgen de tentoonstelling Memling Now in het Sint-Janshospitaal in Brugge. Ze toonde zich bijzonder geboeid door de tentoonstelling waarbij ook hedendaagse kunstenaars die zich lieten inspireren door het werk van deze Vlaamse Meester aan bod komen. Het gezelschap hield onder meer halt bij werk van de Amerikaanse kunstenaar Joseph Kosuth, die portretten van Memling ondersteboven hangt.