Oostende Phantom Limb tourde ooit met U2

Willy Clement. De naam doet bij de 'kenners' nog wel een belletje rinkelen, maar voor de meesten is hij een onbekende, weggegleden in de plooien van het Oostendse rockarchief. Onterecht als je het mij vraagt, want deze getalenteerde gitarist, pianist, songschrijver en producer bouwde een palmares op waar velen alleen maar van kunnen dromen.

Kortrijk Populaire zanger Axel Lane gaat in Spanje bistro-brasserie uitbaten

Op 27 december verhuist zanger Axel Lane naar Villamartin aan de Playa Flamenca in Spanje. Hij gaat er met zijn partner Claude de bistro-brasserie La Rosa Nora uitbaten. Op 20 december geeft hij zijn voorlopig laatste concert op Vlaamse bodem: een kerstconcert.

Oostende Kursaal Oostende viert 15 jaar na ingrijpende verbouwingen feest in 2020

Het nieuwe Kursaal werd opgetrokken in 1950, maar onderging al enkele keren zware verbouwingen. De laatste ingrijpende verbouwing dateert van 2003-2004. Op 17 december opende het Kursaal voor het eerst na de verbouwingen de deuren. Om dat te vieren viert Kursaal Oostende een heel jaar lang feest.

Brugge Marec werd 45 jaar geleden cartoonist dankzij... Kamagurka

Olivier Neese

Zonder Kamagurka geen Marec. Of toch alleszins veel later. Een toevallige ontmoeting tijdens de vertoning van Monty Python and The Holy Grail in een Oostendse cinema 45 jaar geleden, duwde Marc De Cloedt - de echte naam van Marec - definitief richting het cartoonistenbestaan. Daarna gingen ze elk hun eigen weg. Na al die jaren komen hun werken nu samen in De Loge, de galerie van Marec. "Kamagurka is vertrokken als een TGV, ik was een diesel."

Kortemark Sopraan Nathalie Denyft treedt op in haar geboortedorp

Het Vlaams Muziek Theater brengt op vrijdag 13 december, samen met sopraan Nathalie Denyft, een galaconcert met highlights uit de opera, operette en musical. Tien orkestleden begeleiden drie solisten en een dansduo gedurende een avondvullend programma. Voor Nathalie wordt het een thuismatch in de gemeente waar ze als kind opgroeide.

Kortrijk De warme start van Stefanie Callebaut op weg naar de Warmste Laars

Vanochtend om 8 uur troepten familie, vrienden en sympathisanten van Stefanie Callebaut en fans van de Warmste Week samen op het Nelson Mandelaplein om de zangeres van SX en haar gemotoriseerde kompanen uit te zwaaien. Een half uur later trok de kolonne zich op gang, met Stefanie ook hier als frontvrouw op haar Triumph Tiger 800 XCA die haar door Triumph ter beschikking wordt gesteld. Meteen is de 5500 km lange en hoogstwaarschijnlijk loodzware reis gestart die de zangeres tot in het Zuiden van Italië en terug moet brengen.

Kortrijk De warmste filmpremière van 'All of Us' op maandag 16 december in Kinepolis Kortrijk

'All of Us' is de tweede langspeler van Willem Wallyn ('De 16'). De film ging in wereldpremière op het Filmfestival van Gent en kreeg daar een staande ovatie. 'All of Us' loopt vanaf 8 januari in de zalen, maar nu maandag, 16 december, kan u om 20 uur in Kinepolis Kortrijk al terecht voor de West-Vlaamse publiekspremière. Ella Leyers en regisseur Willem Wallyn zullen er zeker bij zijn en hopelijk vinden ook enkele van de vele West-Vlamingen in de cast de weg naar de Kennedylaan. De vertoning vindt plaats in het kader van de Warmste Week. De integrale opbrengst van de avond gaat naar 'Kom op tegen Kanker'.

Kortrijk Stake zakt af naar Hard Rock & Metal Festival Alcatraz in 2020

De Wevelgemse band Stake met zanger Brent Vanneste aan het roer werd vandaag aangekondigd in de resem aan bekendmakingen van optredende artiesten op het steeds groter wordende en groeiende Hard Rock & Metal Festival Alcatraz dat naar jaarlijkse gewoonte plaatsvind op de weidevlakten aan de Lange Munte te Kortrijk.