Donderdag 2 april, 2020

CC De schakel bundelt samen met Cultuurconnect en gezelschappen de kracht om jong en oud virtueel te ontroeren en te ontspannen. Het digitale platform Podium Aan Huis presenteert gratis meer dan 40 podiumvoorstellingen uit Vlaanderen en Brussel voor alle cultuurliefhebbers.

Marc Denys

Van Bouba weten we al dat het leven geen ponykamp is en Bart voegt er vandaag nog een dimensie aan toe. De Mol is géén 'Vlaanderen Vakantieland'! Bart's extravagante bod op de eerste vrijstelling (10.200 euro) was al een beetje in de vergetelheid geraakt, maar de advocaat vond zijn tijd gekomen om nog eens op de voorgrond te treden en keihard uit te halen. Hij verraadde de groep puur voor eigen gewin. Dorien, Salim en (natuurlijk) Bart haalden er hun voordeel uit in de vorm van pasvragen, wat het vertrek van Laure alleen nog maar extra zuur maakt.

Nadat hij zich eerder impulsief inschreef voor het tv-programma '1 jaar gratis', slaagde Iben Oosterlynck erin door te stoten naar de finale. Die verloor hij zaterdag van kandidate Marianne uit Oost-Vlaanderen. "In principe ben je wel ontgoocheld natuurlijk, maar een avontuur ben ik alleszins rijker", klinkt het.

Het Brugse Govaert & Vanhoutte Architects won op de Italiaanse Domus Restoration and Conservation Awards de zilveren medaille met het project Ten Bogaerde in Koksijde. Voor het project, een kunstencentrum in een oud-uithof van de Koksijdse Duinenabdij, werkte het bureau samen met architect Benoit Delaey uit Brugge, die het restauratiegedeelte voor zijn rekening nam.

De Krant van West-Vlaanderen ziet er ook vandaag wat anders dan anders uit. De speciale corona-editie staat in het teken van 'hoop'. Hoop vinden we ook in muziek. De krant kreeg dan ook een eigen soundtrack: 'de playlist van de hoop'. Geniet vooral mee!

Redactie KW

In april zou theatergezelschap De Toverlantaarn de voorstelling 'Op zoek naar Peter Pan' opvoeren in CC Kruispunt in Diksmuide. Door het coronavirus zijn alle voorstellingen helaas geannuleerd en één jaar opgeschoven. Pech ook voor Jeroen Logghe - afkomstig uit Diksmuide - die verantwoordelijk was voor de choreografie en zangbegeleiding.

Lieven Mathys

"Muziek is de taal van de gevoelens," liet de Duitse filosoof Immanuel Kant optekenen. Muziek biedt soelaas waar woorden al eens tekortschieten. Die klanken, die parendans van fantasie en pure wiskunde gaan dieper. Al zeker in tijden van corona.

Je kunt er niet meer omheen: de podcast is hip en happening anno 2020. Ook in West-Vlaanderen schieten de online radioprogramma's als paddenstoelen uit de grond. Ook Dé Krant van West-Vlaanderen kon hierin niet achterblijven. "Daarom riepen we KW KLAPS in het leven, de podcast van KW waarin ik elke week een gemoedelijk klaptje sla met een straffe West-Vlaming", aldus onze podcastvrouw Stefanie Vandewalle. In deze aflevering babbelt Stefanie met Kim Lefevre over 'In mijn tijd was 't beter' en 'De kat is allergisch'.

Je kunt er niet meer omheen: de podcast is hip en happening anno 2020. Ook in West-Vlaanderen schieten de online radioprogramma's als paddenstoelen uit de grond. Ook Dé Krant van West-Vlaanderen kon hierin niet achterblijven. "Daarom riepen we KW KLAPS in het leven, de podcast van KW waarin ik een gemoedelijk klaptje sla met een straffe West-Vlaming", aldus onze podcastvrouw Stefanie Vandewalle. In deze aflevering met Kelly Deriemaeker en Anouck Meier over 'Werk en Leven'.

Olaf Verhaeghe

Wat krijg je als je een fan van het West-Vlaams en liefhebber van podcasts samen zet met West-Vlaamse podcastmakers? Een uiterst gezellige babbel natuurlijk. Onze Stefanie Vandewalle ging op zoek naar de podcastmakers van bij ons voor haar eerste reeks in KW Klaps. "Het moeilijkste voor mij? Leren zwijgen!" Ze maakte de reeks nog voor er van coronacrisis sprake was. En omdat velen nu toch tijd hebben om te luisteren, laten we de volledige reeks meteen op jullie los.

Je kunt er niet meer omheen: de podcast is hip en happening anno 2020. Ook in West-Vlaanderen schieten de online radioprogramma's als paddenstoelen uit de grond. Ook Dé Krant van West-Vlaanderen kon hierin niet achterblijven. "Daarom riepen we KW KLAPS in het leven, de podcast van KW waarin ik elke week een gemoedelijk klaptje sla met een straffe West-Vlaming", aldus onze podcastvrouw Stefanie Vandewalle. In deze aflevering is dat met Ruth Desmit van Antigone over 'Potvolkoffie'.

Je kunt er niet meer omheen: de podcast is hip en happening anno 2020. Ook in West-Vlaanderen schieten de online radioprogramma's als paddenstoelen uit de grond. Ook Dé Krant van West-Vlaanderen kon hierin niet achterblijven. "Daarom riepen we KW KLAPS in het leven, de podcast van KW waarin ik elke week een gemoedelijk klaptje sla met een straffe West-Vlaming", aldus onze podcastvrouw Stefanie Vandewalle. In Roeselare ontmoet ze Gene Vangampelaere die met een groep van vijf 'Roeselize me' maakt.