Waregem Hype-O-Dream 2019 was groter, beter en mooier

Het waren weer hoogdagen in Waregem want het dancefestival Hype-O-Dream opende gisteren voor de zevende maal zijn deuren. De succesformule: Een mooie combinatie tussen heel wat genres, bleef behouden maar de locatie werd veranderd. Even werd er gevreesd dat de bezoekers niet zouden kunnen aarden op de Weymeerschen, slechts enkele kilometers van de Hippodroom, maar niets was minder waar. Uw reporter kwam, keek en keurde goed.

Veurne Avondmarkt in Veurne lokte massa's volk

Zaterdag 13 juli, vanaf 17 uur, kon men in Veurne weer genieten van een sfeervolle avondmarkt. De handelsvereniging 'Toe Koer' pakte opnieuw uit met een gevarieerd programma waarin de Mexicaanse sfeer de leidraad was. Op de Sint-Niklaasplaats kon men tango en salsa leren dansen op de tonen van een liveband.

Langemark Kermis in Langemark geopend met Toontjesloop

Op vrijdagavond 12 juli was het kermis in Langemark. De sportievelingen openden lopend, in de 10de Toontjesloop' de kermis. En ook de zomer pop-upbar 'Pomalo' gooide feeëriek haar deuren open.

Ieper Sfeer en gezelligheid troef op Fiesta Europa in Ieper

Zaterdagnamiddag werd de Ieperse Grote Markt omgetoverd tot een internationaal marktplein. Je kon er kuieren langs kraampjes van marktkramers uit alle hoeken van ons continent, die verkopen unieke spullen of typische voeding en drank.

Geluwe Polonaise voor verjaardag van reus Jan De Gaper op vijfdaagse Gapersfeesten in Geluwe

De vijfdaagse Gapersfeesten waren tot nu toe een dikke meevaller. Zaterdagvoormiddag was er in aanwezigheid van het stadsbestuur de officiële opening. In de namiddag werd de 60-jarige reus Jan De Gaper gehuldigd. Hij kreeg het gezelschap van een delegatie van de reuzenfamilie uit Wervik. En er werd gedanst en gezongen ter ere van zijn verjaardag.

Sint-Andries Buurtcomité Mienen Hof lanceert werking met feest In Mijnen Hof

De deelgemeente Sint-Andries is een nieuw buurtcomité rijker. Mienen Hof pakt meteen uit met een soort festival. Op zaterdag 20 juli kun je op het grasplein aan de Lange Molenstraat 146 van 15 tot 22 uur terecht voor de eerste editie van het gratis buurtfeest In Mijnen Hof. Je kan er zowel terecht bij een kaartlegster als genieten van een goochelact.