Kortrijk Meetellen tot acht op nieuwe single Goose

Enkele maanden na 'Something new' komt het Kortrijkse viertal met een nieuwe single. In tegenstelling tot voornoemd nummer laat 'Girls who act like boys' een atypische Goose horen.

Wevelgem De Wevelgemse Golem leeft weer!

De Wevelgemse Golem, het enorme houten kunstwerk dat het levenslicht zag tijdens Bockor Rock, leeft opnieuw. Na een wekenlange zoektocht kreeg het mythische wezen een permanente bestemming.

Torhout Toneelstuk 'Meiskes en Jongens' zweeft tussen ernst en humor

'Meiskes en Jongens', de nieuwe theaterproductie van toneelkring Sint-Rembert, balanceert tussen ernst en humor. Het stuk speelt zich af tijdens een tuinfeest op de rand van het zwembad en dat is op zich al bijzonder. De uit Brugge afkomstige regisseur Dominique Deckers leidt alles in goede banen.

Esen Esense harmonie houdt het na 175 jaar voor bekeken

De Koninklijke Harmonie De Eendracht houdt op te bestaan. Dat heeft het bestuur, in samenspraak met zijn muzikanten, beslist. Door een gebrek aan nieuwe leden was verderwerken niet langer haalbaar. Het bestuur blijft nog even bijeen om de werking te laten uitdoven.

Oostende Oostendenaars kunnen voortaan hun eigen reisgids over de stad maken

Toerisme Oostende lanceert een nieuw functie op haar website waarmee iedereen zijn eigen resigids kan maken. "Ideaal voor wie vaak vrienden uit het binnenland op bezoek heeft die naar je adresjes vragen", klinkt het. Ter ere van de reisgidsen werden ook zes Oostendenaars aangesteld als ambassadeurs, die vanop hun eigen gepersonaliseerde pagina tips geven.

Kortrijk De Vlaamse Vereniging voor industriële archeolgie wint prestigieuze Europese award

Tijdens de European Cultural Heritage Summit 2019 mocht erfgoedspecialist Adriaan Linters, medeoprichter en huidig voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie (VVIA), de European Heritage Award/Europa Nostra Award 2019 voor 'dedicated services' in ontvangst nemen. "Het is een zeer grote erkenning en een signaal van Europa dat Industriële Archeologie belangrijk is", aldus Linters.

Kortrijk Twee Kortrijkse bands in finale Sound Track

Divided en Pingpongclub zijn twee Kortrijkse bands die een ronde verder mogen in de nieuwe muziekwedstrijd Sound Track. Van de 45 finalisten krijgen in 2020 uiteindelijk 18 bands een parcours waaruit veel kansen moeten groeien. De selectie gebeurt op 7 december in concertzaal De Zwerver in Leffinge.

Meulebeke Karel Van Manderghesellen uit Meulebeke brengen intens stuk van Shakespeare

Of de Karel Van Manderghesellen nu hun 70ste of 71ste speelseizoen induiken, laten we in het midden. Met de eerste opvoering in 1949 van het stuk 'Ik heb het geluk gevonden' zijn ze nu mathematisch aan seizoen 71. Binnenkort staan ze weer op de planken. Het wordt een voorstelling in stijl. 17 spelers volgen de richtlijnen van regisseur Bas Maertens in het stuk 'Een Middernachtsdroom' van William Shakespeare.

Wevelgem Toneelkring Pogen mag zich voortaan 'Koninklijk' noemen

Vorig jaar vierde toneelkring Pogen zijn 50ste verjaardag, dit jaar wordt dat letterlijk bekroond met de onderscheiding 'koninklijk'. Bestuur en spelers rusten niet op hun lauweren want de vier voorstellingen van 'HotLips' die ze volgend weekend brengen zijn zo goed als uitverkocht. Ze kijken zelfs al vooruit naar volgend seizoen.