Cultureel jaar gestart in Kaaskerke

Redactie KW

In de kerk van Kaaskerke werd met een cultuurreceptie het cultureel jaar op gang geschoten. De cultuurraad werd onlangs grondig vernieuwd en de nieuwe ploeg zit alvast boordevol nieuwe ideeën.

Het was de nieuwe voorzitter Joachim Commeene van de cultuurraad die samen met schepen van Cultuur Eric Seurynck de genodigden verwelkomde en toesprak tijdens deze eerste cultuurreceptie naar aanleiding van het nieuwe cultuurseizoen. „Weg van de traditionele nieuwjaarsreceptie vonden we met de nieuwe ploeg dat de cultuurreceptie perfect kan samenvallen met de start van het nieuwe seizoen”, aldus voorzitter Commeene. „Onze nieuwe ploeg is er sinds februari van dit jaar, nadat de cultuurraad een tijdlang in een moeilijke periode verkeerde.”

„Onze eerste doelstelling was dan ook om de functies binnen de cultuurraad zo snel mogelijk weer ingevuld te krijgen. Samen met ondervoorzitter Rik Coupé, secretaris Frederik Demeyere en penningmeester Adelson Decat werd er de voorbije maanden hard gewerkt. We zijn ook echt blij dat het stadsbestuur werk gemaakt heeft van de invulling van de functie van cultuurbeleidcoördinator (Sylvie Anzempamber vervangt Greet Desodt die andere oorden opzicht, DVD) en van het personeelskader, met cultuurfunctionaris-directeur Caroline Vansteelandt en technicus Dirk Verougstraete. We hebben nu enthousiaste en creatieve mensen vol energie, en dat is goed voor iedereen die met cultuur begaan is.”

Basis

„We houden onze vergaderingen nu in de verschillende dorpen van Diksmuide, zodat we kunnen luisteren naar de basis, want we moeten ook oog hebben voor de kleinere dingen die het leven van de verenigingen aangenamer kunnen maken. We zijn ook verheugd dat de stad de resterende subsidie spendeert aan de opwaardering van het materiaal in onze ontmoetingscentra. Ik hecht veel belang aan een actieve ploeg, en wie in de cultuurraad wil zetelen, is zeer welkom, want we willen ook vooruit kijken.”

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 3 oktober 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier