Zware celstraffen voor bijna fatale cocktail van cocaïne en heroïne

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft een man uit Heist veroordeeld tot drie jaar en tien maanden effectieve gevangenisstraf voor zijn aandeel in een drugsdossier. Zijn vriendin Mireille V. (33) liet bijna het leven door een cocktail van cocaïne en heroïne. Het slachtoffer zal zwaar gehandicapt blijven, maar kreeg toch een jaar gevangenisstraf met uitstel.

In mei 2014 startte de politie een onderzoek naar de verkoop van cocaïne, speed, marihuana en xtc vanuit een tattooshop in Heist. Uitbater Valère V. (58) en zijn kompaan Peter D. (44) werden na een huiszoeking in juli 2014 ingerekend. Beide dealers werden uiteindelijk tot 37 maanden effectieve celstraf veroordeeld. Op 9 augustus 2015 moest een 33-jarige vrouw in haar woning in Heist gereanimeerd worden. De boosdoener bleek een speedball, het gelijktijdig intraveneus toedienen van cocaïne en heroïne. De vrouw bevond zich lange tijd in een vegetatieve toestand en zal verlamd blijven. Ondertussen zou ze wel opnieuw een beetje kunnen praten.

Haar partner Joery A. (41) werd veroordeeld tot drie jaar effectieve celstraf voor drugsfeiten. Hij kreeg nog eens tien maanden cel voor schuldig verzuim. Net als Jonathan O. (31), die in totaal 14 maanden met uitstel kreeg, wachtte hij volgens het openbaar ministerie veel te lang om de hulpdiensten te verwittigen. De verdediging pleitte tevergeefs dat A. zijn vriendin wél had geholpen, maar de situatie verkeerd had ingeschat. In 2016 werd de man uit Heist al veroordeeld tot acht jaar celstraf voor twee verkrachtingen met foltering. Voor geweld tegen zijn partner kreeg hij toen een jaar effectief.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier