Zware BMW crasht na 50 meter tegen gevel: dronken dievenduo uit Tielt voor rechter

© Getty Images
Redactie KW

Twee mannen die er in Tielt met een zware BMW vandoor gingen maar amper 50 meter verder crashten tegen een gevel, riskeren celstraffen van negen en zeven maanden. Het voertuig met een motor van liefst 370 pk was na hun dolle rit perte totale.

Op 24 februari besloten B.V. (36) en N.W. (36) na een avondje zwaar stappen in Tielt nog een pita te eten. De Tieltenaars begaven zich naar een pitazaak in de buurt van de Sint-Pieterskerk, waar hun oog viel op een geparkeerde BMW 640.

Tot hun verbazing bleek de wagen niet afgesloten en lagen de sleutels er nog in. N.W. nam plaats achter het stuur en zijn zijn kameraad ging naast hem zitten. Vervolgens startte W. de wagen met een motor van liefst 370 pk. Het duo ging er met een rotvaart vandoor, maar nog geen 50 meter verder liep het al mis.

W. verloor de controle over het stuur en parkeerde de BMW tegen de gevel van een woning in de Ieperstraat. De Tieltenaars kwamen als bij wonder ongedeerd uit het wrak en namen de benen. Niet veel later kon de politie hen inrekenen bij hen thuis. De twee verschenen vrijdag voor de strafrechter in Brugge.

Volgens het openbaar ministerie kregen ze al eens probatievoorwaarden opgelegd in het kader van eerdere veroordelingen. “Maar die werden niet correct nageleefd”, aldus de procureur, die voor B.V. en N.W. respectievelijk zeven en negen maanden effectieve celstraf vroeg. De twee beklaagden verwezen naar hun zware alcoholgebruik die avond – ze hadden behoorlijk wat bier en whisky achter de kiezen – en vroegen een werkstraf.

De eigenaars van de wagen, die door de crash perte totale was, stelden zich burgerlijke partij in de zaak en eisten een schadevergoeding van bijna 30.000 euro. De rechter doet uitspraak op 15 november. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier