Zwakke gezondheid redt man van celstraf voor zedenfeiten

© iStock
Redactie KW

Een 68-jarige man uit Veurne haalt opgelucht adem. Hij riskeerde alsnog drie jaar naar de cel te moeten voor 21 jaar oude zedenfeiten maar de rechter herriep zijn straf niet.

In 1999 pleegde de man in Charleroi zedenfeiten op zijn toen nog minderjarige dochter, die daarvoor in 2014 klacht indiende. De man was intussen hertrouwd en verhuisd. De rechter in Charleroi achtte die feiten bewezen en gaf hem drie jaar cel met uitstel onder voorwaarden. Daarvoor moest hij zich laten begeleiden en in therapie gaan voor zijn seksueel probleem, iets wat hij met weinig actieve medewerking uitvoerde.

Maar M.V. kreeg ook een strikt alcoholverbod en daar hield hij zich niet aan. Hij werd meermaals betrapt toen hij dronk. De procureur wou daarom zijn uitgestelde straf effectief maken maar daar ging de rechter niet op in.

Doktersadvies

“Uitzonderlijk niet”, motiveerde de rechter. “De beklaagde heeft een zwakke gezondheid en had intussen twee hartaanvallen. Een celstraf zou zijn gezondheid zeker niet ten goede komen. Bovendien was het op doktersadvies dat hij voor zijn hart beter elke dag een glas wijn dronk en dacht hij dan ook dat dit mocht.” De man moet nu wel nog steeds zijn voorwaarden volgen. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier