Zwaar verslavende drug crystal meth duikt op in Ieper

Voor de rechter van Ieper staat een twintiger terecht nadat bij een huiszoeking crystal meth werd gevonden. Crystal meth is een zwaar verslavende drug. Het is blijkbaar de eerste keer dat er in Ieper dergelijke spul werd aangetroffen.

De 22-jarige D.C. riskeert op de Ieperse rechtbank een jaar cel voor drugsfeiten. De man liep tegen de lamp nadat de politie van de zone Arro Ieper lucht kreeg van drugsgebruik in aanwezigheid van minderjarigen. Bij een huiszoeking werden sporen van recent drugsgebruik gevonden. De dag dat de verdachte voor de raadkamer moest verschijnen, werd hij opnieuw opgepakt. Ditmaal omdat de man met een bolletjesgeweer op voorbijgangers en kinderen begon te schieten. Er vond opnieuw een huiszoeking plaats en toen vonden de speurders heroïne, cannabis en crytal meth. Dat laatste is een zwaar verslavende drug.

Crystal meth is een witte kristalvormige harddrug die kan worden gesnoven, gerookt of gespoten. Het gaat om een vorm van amfetamine of speed, met gelijkaardige effecten, wel vele malen krachtiger. De straatwaarde van een gram crystal meth is zo’n 100 euro.

De twintiger, die zich ook moet verantwoorden voor dealen aan minderjarigen, zit momenteel al zo’n 8 maanden in voorarrest. Zijn raadsman vraagt een celstraf deels met uitstel. Vonnis op 10 februari. (CMW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.