Zwaar mishandelde hond opgevangen in dierenasiel Leiestreek

Redactie KW

De Stafford met de naam Tyson was dusdanig toegetakeld, dat hij in coma was op het moment van opname.

In dierenasiel Leiestreek in Zwevegem hebben ze er sinds vandaag een nieuwe bewoner bij. De toestand waarin de hond er terecht is gekomen, tart echter alle verbeelding. De Stafford met de naam Tyson is momenteel 4,5 maanden oud en werd in beslag genomen door de Politiezone Mira.

Zware verwondingen

Er is een sterk vermoeden dat het baasje van Tyson recidiverend gedrag vertoont wat betreft dierenmishandeling en/of hondengevechten. De hond werd aangetroffen met een gebroken kaak, kapotte en ontbrekende tanden, onverklaarbare wonden op de tong, afgescheurde kruisband, kapotte nagels, gebroken tenen en bijtwonden over het hele lichaam.

Operatie kost tot 3.000 euro

Dierenasiel Leiestreek zal de hond verzorgen en de nodige operatie laten uitvoeren. De kosten hiervoor kunnen oplopen tot 3.000 euro. Tyson was in coma bij aankomst, maar zijn toestand is intussen verbeterd. Door de vele verwondingen blijft het eten wel moeilijk verlopen.

Het asiel doet ook twee oproepen naar de bevolking. Enerzijds vragen ze om extra informatie door te spelen over de verwondingen van het beestje, zowel aan het asiel als aan de politie. Anderzijds wordt ook een gastgezin gezocht om Tyson optimaal te laten herstellen. Het asiel is open tussen 14 en 18 uur, behalve op donderdag en zondag.

(AD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.