Zoontje van twaalf sloeg alarm na passionele moord in Oekene

Pol M. en Ellen D'hooghe. © GF
Redactie KW

Het was het zoontje die zondagnamiddag alarm sloeg na de passionele moord op de 37-jarige Ellen D’hooghe in Oekene. De vermoedelijke dader is haar partner Pol M.

Ellen D’hooghe (37) is naar alle waarschijnlijkheid vermoord door haar partner Pol M. (45). Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag in de slaapkamer op de bovenverdieping. Na de feiten heeft Pol M. geprobeerd zich van het leven proberen te beroven, maar dat lukte niet. Hij werd helemaal verward door de politie teruggevonden in een bijhok in de tuin. De man werd naar het ziekenhuis gebracht, maar is buiten levensgevaar. Over de aanleiding tot het familiedrama is geen duidelijkheid.

De twee waren gehuwd sinds 8 augustus 2008. Er werden eerder al problemen gemeld in het gezin. Hun zoon van twaalf bleef ongedeerd en verblijft momenteel bij een vriendje. Hij sloeg alarm bij de buren. ‘s Ochtends lag er een briefje op de keukentafel dat hij niet naar boven mocht gaan. Daar hield hij zich aanvankelijk aan, maar rond de middag ging hij toch naar de buren. Het is de buurman die het lichaam van de moeder terugvond.

Het labo, het afstappingsteam, de wetsdokter en de onderzoeksrechter kwamen ter plaatse voor de nodige vaststellingen. Het onderzoek wordt gevoerd door de recherche van de politiezone RIHO. Maandag zal een autopsie plaatsvinden om de precieze omstandigheden van het overlijden te onderzoeken. Daarna volgt meer informatie over de feiten.

Zoontje van twaalf sloeg alarm na passionele moord in Oekene
© (Foto SB)

Buurt reageert geschokt

Over de manier waarop de vrouw om het leven kwam, is nog niks bekend. “Wat de aanleiding van dit familiedrama is, moet nog blijken”, zegt procureur Tom Janssens van het parket West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. “De man zal maandag ondervraagd worden.”

De buren van deze mooie en rustige Roeselaarse woonwijk reageren geschokt. “Het koppel heeft nog een twaalfjarig zoontje”, vertelt een aangeslagen buurman. “Met die jongen is alles gelukkig in orde. Hij is nu bij een vriendje. Vanmiddag gingen we juist beginnen eten, toen de MUG langskwam. We dachten helemaal niet aan een moord. Even later kwam ook de politie en het federaal parket ter plaatse. De man werd na een tijdje lijkbleek naar buiten gebracht. Sindsdien is het al heel de namiddag een komen en gaan van politiediensten. Het is een gewoon gezin”, gaat de buurman verder. “Als ik hen zie, steken ze altijd joviaal hun hand op. Verder hebben we eigenlijk niet zoveel contact met hen.”

“Het zijn vriendelijke mensen”, zegt een andere buur. “Er is niks negatiefs over te vertellen. In de media lees je vaak over dit soort drama’s, maar je verwacht nooit dat zoiets ook bij ons kan gebeuren. Toen ik het hoorde kreeg ik helemaal koud. Gelukkig is hun zoontje gespaard gebleven. Hopelijk heeft hij het niet zien gebeuren.”

Zoontje van twaalf sloeg alarm na passionele moord in Oekene
© (Foto SB)

(KK/TD – foto SB)

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem bellen naar het gratis nummer 1813.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten