Zoon slachtoffer in Hof van Assisen over beschuldigde : “Ik werd iedere dag gestraft”

© BELGA
Redactie KW

Op het assisenproces van Bart Van Goethem (39) is de oudste zoon van het slachtoffer aan het woord gekomen.

De nu 17-jarige jongen beschreef hoe hij dagelijks hard gestraft werd door de beschuldigde. Van Goethem bracht zijn echtgenote Casandra Baudot (34) met messteken om het leven na een bezoek aan de vrederechter. De oudste zoon van het slachtoffer houdt enkel negatieve herinneringen over aan de periodes dat hij met Bart Van Goethem moest samenleven. “Ik moest allerlei taken en klusjes doen. Maar alles wat ik deed, was niet goed.” De jongen haalde aan dat zijn moeder weinig tegen de beschuldigde in durfde te gaan. “Ik werd iedere dag gestraft. Dan moest ik onder andere de hele avond met mijn knieën op borden zitten. Ik kreeg veel slagen van Bart, en soms ook van mama.”

“Ze was bang van hem”

De moeder van Casandra Baudot herinnert zich ook de tirannieke houding van de beschuldigde. “Als hij thuiskwam, moesten zijn koffie en pantoffels klaarstaan. Ze was bang van hem”, aldus Ingrid Careme. Ze omschreef Van Goethem als een onaangenaam persoon, die altijd en overal zijn gelijk moest halen. Datzelfde beeld schetste ook Patrick Claeys, een oom van het slachtoffer. “Alleen zijn computer telde, de kindjes waren altijd bijzaak. Haar oudste zoon was echt een slaafje voor Bart.”

Erotische berichtjes

Uit het onderzoek bleek dat Casandra Baudot mogelijk een relatie had met een andere oom. Tijdens zijn getuigenis ontkende Pascal Claeys dat met klem. “Ze had me wel gezegd dat ze verliefd was geworden, maar ik had haar gezegd dat dat niet kon. Er is geen relatie ontstaan en er is geen seksueel contact geweest.” Nochtans werden in de gsm van het slachtoffer heel wat erotische berichtjes van de man teruggevonden. “Ze vroeg mij om zo te praten tegen haar, dat was haar fantasie.”

De maanden voor de feiten was Pascal Claeys een belangrijke vertrouwenspersoon voor het slachtoffer. Ze vertelde hem opvallend genoeg dat ze eigenlijk niet bang was van Bart Van Goethem. “Ze zei dat hij nooit fysiek agressief was geweest en dat hij geen vlieg kwaad kon doen. Hij was te bang om gewelddadig te zijn.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier