Zoon die moeder ontvoerde, aangetroffen in ziekenhuis met schotwonde

Redactie KW

De man die maandag zijn moeder ontvoerde in Wielsbeke, is aangetroffen in het ziekenhuis van Moeskoen met een schotwonde. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. De Franse politie vraagt zijn uitlevering in verband met een schietpartij in Tourcoing.

De politie kreeg maandagochtend een melding binnen van een zoon die zijn moeder zou hebben ontvoerd in Wielsbeke. Dinsdag werd de wagen, die geseind stond, gespot door de Franse politie van grensstad Tourcoing. Omdat ze zich door de bestuurder bedreigd voelden, openden de agenten het vuur. Ze losten zes schoten in de richting van het voertuig. Maar de man kon ontkomen en vluchtte richting de Belgische grens.

Dinsdagnamiddag werd de lege wagen met kapotte achterruit aangetroffen in Moeskroen. De auto vertoonde ook vier kogelinslagen. De man meldde zich later aan in een ziekenhuis in de buurt met een schotwonde en werd woensdag opgepakt. De Franse politie voert het onderzoek naar de schietpartij en vraagt zijn uitlevering. Vanuit Frankrijk was er ook een Europees aanhoudingsmandaat gelanceerd.

De bestuurder werd donderdag ondervraagd door de onderzoeksrechter in Doornik. Als hij onder aanhoudingsmandaat wordt geplaatst, zal zijn dossier binnen de twee weken door de raadkamer worden behandeld. Die zal zich ook uitspreken over het Europese aanhoudingsmandaat.

De moeder werd de dag van de ontvoering zelf nog in goede gezondheid aangetroffen bij familie in Molenbeek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier