Zoon (12) verwittigt politie: Zuienkerkenaar riskeert 40 maanden cel voor verkrachting partner

Redactie KW

Een 31-jarige man uit Zuienkerke riskeert in de Brugse rechtbank40 maanden effectieve celstraf voor huishoudelijk geweld en verkrachting van zijn partner. De politie kwam tussenbeide nadat zijn twaalfjarige zoon de politie verwittigde.

Op 26 augustus vorig jaar verwittigde een twaalfjarige jongen uit Zuienkerke ‘s nachts de politie. Het kind vertelde hoe zijn papa zijn mama aan het verkrachten was. Toen de politie arriveerde was de vrouw heel angstig en vertoonde haar arm blauwe plekken. “Ze minimaliseerde de feiten en stelde dat het om een misverstand ging”, verduidelijkte de procureur maandag in de Brugse strafrechtbank. “Ze zei dat er van verkrachting geen sprake was.”

Verder onderzoek wees uit dat M.T. geregeld klappen uitdeelde aan zijn vrouw. “Er zijn dertien pagina’s met politie-interventies voor partnergeweld”, vervolgde de procureur. “De beklaagde werd aangehouden maar kwam vrij onder voorwaarden, maar schond die door opnieuw geweld te gebruiken en ook het contactverbod met zijn partner te schenden.” De twee kinderen van het koppel werden intussen onder toezicht van de jeugdrechter geplaatst.

De procureur vroeg 40 maanden cel voor M.T. De man bekende de slagen, maar niet de verkrachting. “Het ging om seks met wederzijdse toestemming”, pleitte advocaat Joris Van Maele. “Achteraf hadden ze ruzie over geld. Toen de zoon de politie belde werd hij daartoe aangezet door mevrouw. Die jongen heeft zelf geen verkrachting gezien. Voor de slagen hopen we dat een straf met uitstel kan volstaan.”

Zowel M.T. als het slachtoffer kampen met een alcoholprobleem. De uitspraak volgt op 12 oktober.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten