Zonnebekenaar in de cel voor aftroeven van vriendin

Gregory D. (35) uit Zonnebeke verscheen donderdag aangehouden voor de rechter in Ieper. Hij wordt beschuldigd opzettelijke slagen en verwondingen te hebben toegebracht aan zijn partner.

Het koppel had zes jaar een relatie, maar Gregory D. verzeilde in de drugs en de drank. De man, die al een strafblad heeft, was op cafébezoek geweest en vervolgens drong hij de woning binnen van zijn vriendin. Er ontstond een hoog oplopende ruzie, met slagen als sluitstuk.

Meester Christine Onraet zei dat haar cliënt spijt had over wat er gebeurde, en ook de man sprak ter plaatse zijn verontschuldigingen uit. Er werd toegegeven dat er diverse keren duw- en trekwerk aan te pas kwam. De verdediging drong aan geen effectieve celstraf op te leggen, maar wel een straf met uitstel én probatievoorwaarden. “Mijn cliënt kan, als hij uit de gevangenis komt, onmiddellijk de overstap maken naar een residentiële voorziening”, aldus meester Onraet. “Daar zal hij alle hulp krijgen die nodig is om hem van de drugs en de drank af te helpen,” aldus de verdediging.

Vonnis op 18 februari.

(HV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.