Zonnebekenaar die “te luidruchtige” buurman doodstak ontoerekeningsvatbaar verklaard

In de tuin van dit huis speelden de feiten zich af. © ZB
Redactie KW

Pieter V. (31), de man die in augustus vorig jaar zijn buurman in het Boudewijnpark in Zonnebeke, krijgt geen assisenproces. De man werd geïnterneerd. Dat maakte de raadkamer van Ieper bekend.

Op donderdag 8 augustus 2019 sloegen de stoppen door bij Pieter V. Zijn buurman Freddy Pissonnier (72) had urenlang muziek gespeeld in zijn tuin en dat kon Pieter V. niet langer verdragen. Hij trok naar de tuin van zijn buurman en bij een schermutseling werd het slachtoffer verschillende keren gestoken met een mes, waarna hij ter plaatse overleed. Kort na de feiten werden Pieter V. en zijn partner opgepakt, maar al vlug bleek dat de vrouw niets met de feiten te maken had. Pieter V. bleef wel aangehouden.

De verdachte, die al die tijd in de gevangenis van Brugge verbleef, werd medisch onderzocht en nu, meer dan een jaar na de feiten, blijkt dat hij ontoerekeningsvatbaar is en ook was op het moment van de feiten. De raadkamer van Ieper besliste dan ook om de man te laten interneren. Dat betekent ook dat er geen assisenproces komt. Later zal door een rechtbank wel nog bepaald moeten worden op welke schadevergoeding de nabestaanden van Freddy Pissonnier recht hebben.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier