Zonnebeke voor rechter na schermutseling met eigenaar van hoogtewerker

© iStock
Redactie KW

Een 60-jarige man uit Zonnebeke staat voor de rechter in Ieper nadat hij een man die de straat versperde met een hoogtewerker een duw gaf. Daarna gaf hij het werktuig een trap, waardoor het schade opliep.

Een oude dame deed op 31 maart 2018 bij haar zoon haar beklag omdat een hoogtewerker voor haar woning de toegang versperde. Haar zoon ging verhaal halen bij de eigenaar van het toestel en het kwam tot een discussie die ontaarde in geweld. Daarbij kreeg de eigenaar van de hoogtewerker een slag in het gezicht van de zestiger. Toen hij terugkeerde naar de woning van zijn moeder, gaf hij de hoogtewerker nog een stamp, waardoor die beschadigd raakte. De man, die een blanco strafblad heeft, riskeert op de rechtbank van Ieper een celstraf met uitstel te krijgen.

“We geven de feiten toe”, zegt de raadsman van de beklaagde. “Maar die man gaf niet echt een slag, het was eerder een duw. Juridisch is dat echter inderdaad hetzelfde.” De beklaagde deed een aanbod om 1.200 euro schadevergoeding te betalen, maar de eigenaar van het werktuig vraagt 4.600 euro. Daarmee gaat de verdediging echter niet akkoord. “Er is zogezegd een factuur, maar we hebben gebeld naar de firma die de herstelling zou hebben gedaan en daar vielen ze uit de lucht. De tegenpartij stelt hier niet-gefundeerde eisen. De zaak wordt op een potsierlijke manier uitgemolken en dat kan niet de bedoeling zijn.” Vonnis op 17 februari. (CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier