Zo’n 9.500 namaakgoederen in beslag genomen na controle op Oostendse kermisattracties

Tientallen headphones en pluchen beestjes, Fortnite-kaarten en valse Pokémon-kaarten werden aangetroffen. © gf
Redactie KW

Onlangs controleerden de diensten van PZ Oostende in samenwerking met de FOD Economie verschillende kermiskramen op de lokale Oktoberfoor. Bij vijf kramen werden heel wat namaakproducten aangetroffen.

Van tal van producten kon geen enkele keer een factuur worden voorgelegd. Concreet: er werden zo’n 9.500 namaakgoederen in beslag genomen. Daarbij steken tientallen headphones en pluchen beren, 1.200 Fortnite-kaarten en iets meer dan 8.300 valse Pokémon-kaarten.

“Elk jaar worden op de kermis controles uitgevoerd. Ze vallen onder de gekende SHOP-acties, die handelaars controleren op (on)eerlijke handelspraktijken en tegelijk een eerlijke concurrentie vooropzet. We mogen spreken van een geslaagde actie”, duidt korpschef Philip Caestecker. “Er was een goede coördinatie vanuit de FOD Economie waarbij onze collega’s bijstand verleenden.”

De aanwezigheid van de grote hoeveelheid valse Pokémon-kaarten bevestigt de grote hype die er momenteel rond de items heerst. De FOD Economie kreeg de laatste maanden hierover talrijke klachten via het meldpunt waar meldingen van economische inbreuken kunnen worden gedaan.

De zaak is nu in handen van het parket.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.