Zoektocht naar moordwapen levert gestolen gocart op

Redactie KW

Speurders en de brandweer hebben woensdag in ‘t Bosje in Oostende gezocht naar het mes waarmee Mikey Peeters in Brugge werd neergestoken.

Het moordwapen werd niet gevonden, wel een gocart die twee weken geleden gestolen werd bij een verhuurder op de zeedijk.

De 19-jarige Mikey Peeters (19) werd vorige week neergestoken op de Markt in Brugge. Eén verdachte gaf zich al aan, de andere dader is nog voortvluchtig. Omdat de vluchtauto van de daders aangetroffen werd aan de Iependreef, onderzoeken de speurders of de daders het mes in de buurt hebben weggegooid. “Het is een van de onderzoekpistes. Zolang er geen concrete aanwijzingen zijn, onderzoeken we verschillende mogelijkheden”, klinkt het.

De lokale politie Oostende kamde de afgelopen twee dagen samen met de brandweer een deel van het Maria Hendrikapark uit, dat vlak naast de Iependreef ligt. Duikers van de brandweer zochten gisteren meer dan twee uur lang in de Koninginnevijver van ‘t Bosje. Op de tast, in het donkere water, tussen het riet. Tevergeefs, want het moordwapen werd niet gevonden. “In de afgebakende zone zijn we nu vrijwel zeker dat er geen mes ligt. De Koninginnevijver is natuurlijk wel groot. Zonder aanwijzingen is het moeilijk werken, maar we zoeken verder”, was de conclusie.

Twee weken geleden niet teruggebracht

Toch was de zoektocht van de duikers niet helemaal zonder resultaat. Er werd rommel, zoals een kampeertent bovengehaald, maar ook een gestolen gocart. Het speelvoertuig werd twee weken geleden niet teruggebracht bij Verhuringen Linda op de Albert I-promenade. Ago Altin van de zaak kwam de gocart ophalen. “We zijn verrast dat de gocart alsnog opduikt. Deze vierwieler kost zo’n 1.800 euro, dus we zijn blij dat hij terecht is. Het kussen is verdwenen en er is een band plat, maar dat kunnen we verhelpen”, zegt Ago.

Het was niet de eerste keer dat de gocartverhuurder met dieven te maken had. Vorig jaar dook er zelfs een gocart in Luik op, nadat de dief het voertuig had meegenomen op de trein. “Dit jaar zijn er al vier gocarts gestolen. Het is soms om moedeloos van te worden. Maar we zijn blij met het goede politiewerk en het feit dat deze gocart terecht is”, besluit Ago Altin.

(DJ – foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier