Zeventiger tuimelt van zeedijk na trap tegen ‘Samson-hond’ in Oostende: baasje ontkent duw

© iStock
Redactie KW

Een 52-jarige man uit Bredene staat in de Brugse rechtbank terecht omdat hij een zeventiger van de zeedijk in Oostende zou hebben geduwd. Het slachtoffer had eerst naar zijn honden getrapt.

Op 7 september vorig jaar was het slachtoffer met zijn vrouw op wandel op de Spinoladijk in Oostende. Hij kruiste er het pad van twee loslopende honden. Eén van de dieren toonde zijn tanden en begon te grommen waarop de zeventiger het een trap verkocht. Het volgende moment kreeg hij het aan de stok met het baasje van de honden, A.S. (52) uit Bredene. Een getuige zag hoe de zeventiger uiteindelijk met zijn hoofd vooruit van de dijk donderde.

De gevolgen waren niet min. Het slachtoffer liep een zware hersenschudding en enkele gebroken ribben op. Hij was meer dan vier maanden werkonbekwaam en eist nu een schadevergoeding van 14.000 euro. “Mijn cliënt wou enkel zijn vrouw beschermen”, pleitte advocaat Kris Vincke woensdag in de Brugse strafrechtbank. “Hij werd door de beklaagde eerst tegen de grond geduwd. Toen hij recht krabbelde werd hij van de dijk geduwd.”

A.S. ontkent dat hij het slachtoffer van de dijk duwde en vraagt de vrijspraak. “Er werd geroepen en getierd, maar van fysiek geweld was geen sprake.” stelde advocaat Jean-Luc Cottyn. “De burgerlijke partij heeft nog een tweede keer willen trappen en is daarbij zijn evenwicht verloren en van de dijk getuimeld. De dieren van mijn cliënt – een Samson-hond en een zwervershond – zijn trouwens helemaal niet agressief.” De uitspraak volgt op 7 oktober.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier