Zeventiger tuimelt in Oostende van zeedijk na trap tegen ‘Samson-hond’: baasje vrijuit voor duw

© Getty Images
Redactie KW

Een 52-jarige man uit Bredene is in de Brugse rechtbank vrijgesproken voor slagen en verwondingen aan een zeventiger in Oostende.

Op 7 september vorig jaar was A.S. met zijn twee honden op wandel op de Spinoladijk in Oostende. De dieren liepen los en kruisten het pad van een zeventiger en zijn vrouw. Een van de dieren toonde zijn tanden en begon te grommen waarop de zeventiger de hond een trap verkocht. Hierop kreeg hij het aan de stok met A.S. waarna een getuige hem van de dijk zag tuimelen.

Het slachtoffer hield aan zijn val een zware hersenschudding en enkele gebroken ribben over. Hij was meer dan vier maanden werkonbekwaam. Volgens zijn advocaat Kris Vincke werd hij eerst door A.S. tegen de grond geduwd. “Toen mijn cliënt weer recht krabbelde werd hij van de dijk geduwd. Hij wou nochtans enkel zijn vrouw beschermen.”

Niet agressief

A.S. ontkende met klem dat hij de man een duw gaf. “Er werd enkel over en weer geroepen”, stelde zijn advocaat Jean-Luc Cottyn. “Maar toen het slachtoffer een tweede keer naar de hond wou trappen verloor hij zijn evenwicht. De dieren van mijn cliënt – een Samson-hond en een zwervershond – zijn trouwens helemaal niet agressief.”

Omdat de getuige enkel de val zag maar niet de duw oordeelde de rechter dat er sprake is van twijfel. A.S. werd dan ook vrijgesproken. Het slachtoffer had een schadevergoeding gevraagd van 14.000 euro, maar die werd gezien de vrijspraak afgewezen. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier