L.V. liep op 21 juli 2018 tegen de lamp in de duinen, die zich vlak bij het bekende naakstrand bevinden. "Het is een beruchte cruisingplek in het homomilieu. Ze zoeken er gelijkgestemden om seksuele handelingen te verrichten", aldus procureur Mike Vanneste. Het parket wees erop dat ook minderjarigen op die manier ongewild getuige kunnen zijn van dergelijke taferelen. "Het draagvlak voor het naaktstrand moet blijven, maar dat gaat niet als iedereen daar in de buurt zomaar zijn goesting doet."

In totaal kregen afgelopen zomer een tiental mannen een minnelijke schikking voorgesteld voor openbare zedenschennis in de Bredense duinen. L.V. betaalde de 250 euro niet, waardoor hij zich voor de Brugse strafrechter moest verantwoorden. Het openbaar ministerie vorderde een maand celstraf met uitstel en een effectieve geldboete van 800 euro.

De verdediging betwistte de feiten niet, maar benadrukte wel dat V. niet op zoek was naar seks. De beklaagde was naar eigen zeggen te beschaamd om de minnelijke schikking aan zijn bewindvoerder te bezorgen. In principe had de minnelijke schikking trouwens rechtstreeks aan de bewindvoerder betekend moeten worden. "De vermanende vinger van de agenten was in deze zaak voldoende geweest", pleitte zijn advocate. De verdediging stelde opschorting van straf voor.

De rechter doet uitspraak op 27 juni.

(BELGA)

L.V. liep op 21 juli 2018 tegen de lamp in de duinen, die zich vlak bij het bekende naakstrand bevinden. "Het is een beruchte cruisingplek in het homomilieu. Ze zoeken er gelijkgestemden om seksuele handelingen te verrichten", aldus procureur Mike Vanneste. Het parket wees erop dat ook minderjarigen op die manier ongewild getuige kunnen zijn van dergelijke taferelen. "Het draagvlak voor het naaktstrand moet blijven, maar dat gaat niet als iedereen daar in de buurt zomaar zijn goesting doet."In totaal kregen afgelopen zomer een tiental mannen een minnelijke schikking voorgesteld voor openbare zedenschennis in de Bredense duinen. L.V. betaalde de 250 euro niet, waardoor hij zich voor de Brugse strafrechter moest verantwoorden. Het openbaar ministerie vorderde een maand celstraf met uitstel en een effectieve geldboete van 800 euro.De verdediging betwistte de feiten niet, maar benadrukte wel dat V. niet op zoek was naar seks. De beklaagde was naar eigen zeggen te beschaamd om de minnelijke schikking aan zijn bewindvoerder te bezorgen. In principe had de minnelijke schikking trouwens rechtstreeks aan de bewindvoerder betekend moeten worden. "De vermanende vinger van de agenten was in deze zaak voldoende geweest", pleitte zijn advocate. De verdediging stelde opschorting van straf voor.De rechter doet uitspraak op 27 juni.(BELGA)