Toen het meisje vijftien jaar oud was, zou de man aan haar hebben uitgelegd hoe een condoom gebruikt wordt. Volgens het openbaar ministerie was er tussen 1993 en 2002 sprake van seksueel misbruik door beklaagde. De betichting verkrachting werd door de openbare aanklager niet weerhouden. Naast de vijf jaar celstraf riskeert de man een ontzetting uit de rechten gedurende een bepaalde periode.

In de zomer van 1993 kwam ze als zevenjarig meisje als adoptiekind bij het gezin van de man, toen in Zuid-Limburg, terecht. Ze wenste een beter en veilig leven, maar stootte op het vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag van haar adoptievader. De man verklaarde dat hij in het verleden ook al kinderen van de kernramp in Tsjernobyl en kansarme kinderen uit Roemenië had opgevangen. Volgens hem zijn er toen nooit problemen gemeld.

Advocaat Luk Delbrouck voor de burgerlijke partij zag genoeg aanwijzingen om de man schuldig te verklaren. De rechtbank gaat proberen tegen 26 juni een uitspraak klaar te hebben.

(BELGA)

Toen het meisje vijftien jaar oud was, zou de man aan haar hebben uitgelegd hoe een condoom gebruikt wordt. Volgens het openbaar ministerie was er tussen 1993 en 2002 sprake van seksueel misbruik door beklaagde. De betichting verkrachting werd door de openbare aanklager niet weerhouden. Naast de vijf jaar celstraf riskeert de man een ontzetting uit de rechten gedurende een bepaalde periode. In de zomer van 1993 kwam ze als zevenjarig meisje als adoptiekind bij het gezin van de man, toen in Zuid-Limburg, terecht. Ze wenste een beter en veilig leven, maar stootte op het vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag van haar adoptievader. De man verklaarde dat hij in het verleden ook al kinderen van de kernramp in Tsjernobyl en kansarme kinderen uit Roemenië had opgevangen. Volgens hem zijn er toen nooit problemen gemeld. Advocaat Luk Delbrouck voor de burgerlijke partij zag genoeg aanwijzingen om de man schuldig te verklaren. De rechtbank gaat proberen tegen 26 juni een uitspraak klaar te hebben.(BELGA)