Zeventiger krijgt maand cel met uitstel voor openbare zedenschennis in duinen van Bredene

Redactie KW

Een 75-jarige Antwerpenaar is in de Brugse correctionele rechtbank schuldig bevonden aan openbare zedenschennis in de duinen van Bredene. De man kreeg een maand celstraf met uitstel en een geldboete van 400 euro opgelegd.

Op 21 juli 2018 liep L.V. tegen de lamp in de Spanjaardduinen, die zich vlakbij het bekende naakstrand bevinden. De Antwerpse zeventiger kreeg een minnelijke schikking van 250, maar hij betaalde de boete niet waardoor hij voor de rechter werd gedaagd. “De duinen aan het naaktstrand zijn een beruchte ontmoetingsplaats in het homomilieu”, stelde de procureur. “Ze zoeken er gelijkgestemden om seks te hebben. Maar op die manier kunnen minderjarigen ongewild getuige zijn van dergelijke taferelen.”

L.V. betwistte de feiten niet maar benadrukte dat hij niet op zoek was naar seks. Hij was naar eigen zeggen te beschaamd om de minnelijke schikking aan zijn bewindvoerder te bezorgen. “In principe had de minnelijke schikking rechtstreeks aan de bewindvoerder betekend moeten worden. De vermanende vinger van de politie was in deze zaak voldoende geweest”, aldus de advocate van L.V.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier