Zeventiger die geslachtsdeel toonde in Sunparks mag vijf jaar geen zwembad meer betreden

© gf
Redactie KW

Een 73-jarige man uit Heusden-Zolder heeft in de Brugse rechtbank een jaar voorwaardelijke celstraf gekregen voor openbare zedenschennis.

Op 10 augustus 2019 trok A.E. in het overdekte zwembad van Sunparks (nu Center Parks) in De Haan meermaals zijn zwemshort open zodat andere zwemmers zijn geslachtsdeel konden zien. Een redder zette de zeventiger buiten en verwittigde de politie. De man werd in de buurt van het zwembad opgepakt en ging meteen tot bekentenissen over. “Ik voelde thuis de drang opkomen en kwam naar de kust met de intentie om zedenfeiten te plegen”, verklaarde hij. Naar eigen zeggen wond het hem op dat anderen in zijn zwemshort konden kijken.

Eerder al geïnterneerd

De Limburger was niet aan zijn proefstuk toe en werd in de jaren zeventig tot twee keer toe geïnterneerd voor zedenfeiten. Op het moment van de feiten dateerde zijn laatste behandeling van 2003. “Ik begrijp niet hoe ik na al die jaren kon hervallen”, verklaarde hij aan de rechter. De advocate van de man drong aan op een voorwaardelijke celstraf en benadrukte dat A.E. na de feiten meteen opnieuw in therapie ging.

De rechter ging woensdag in op het verzoek van de verdediging en veroordeelde de man tot een jaar voorwaardelijke celstraf. Zo mag hij de komende vijf jaar geen zwemgelegenheden meer betreden. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier