De bewuste vrachtwagen met kiwi's werd door een Servische chauffeur vanuit Italië naar Zeebrugge gebracht. De transmigranten werden ontdekt toen de deuren van de laadruimte in een bedrijf in Zeebrugge geopend werden. Twaalf mensen liepen onmiddellijk naar het havengebied, vijf anderen konden wel ter plaatse aangetroffen worden. De scheepvaartpolitie slaagde erin om ook de weggevluchte transmigranten in te rekenen.

"Verder onderzoek heeft uitgewezen dat de transmigranten door mensensmokkelaars in het koeltransport werden gestoken, vermoedelijk op de parking van Rotselaar", aldus procureur Frank Demeester. De vrachtwagenchauffeur had zijn nachtrust genomen op die parking langs de E314. De transmigranten waren vanuit een vluchtelingenkamp in het Noord-Franse Duinkerke naar de parking gebracht. De sloten van het koeltransport bleken door de mensensmokkelaars gemanipuleerd, zodat de deuren toch geopend konden worden.

De Servische chauffeur werd gearresteerd op verdenking van mensensmokkel, maar mocht na verhoor beschikken. Zijn betrokkenheid bij de mensensmokkel kon immers niet aangetoond worden. De transmigranten, naar eigen zeggen Irakezen tussen 15 en 42 jaar oud, werden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.

(Belga)

De bewuste vrachtwagen met kiwi's werd door een Servische chauffeur vanuit Italië naar Zeebrugge gebracht. De transmigranten werden ontdekt toen de deuren van de laadruimte in een bedrijf in Zeebrugge geopend werden. Twaalf mensen liepen onmiddellijk naar het havengebied, vijf anderen konden wel ter plaatse aangetroffen worden. De scheepvaartpolitie slaagde erin om ook de weggevluchte transmigranten in te rekenen."Verder onderzoek heeft uitgewezen dat de transmigranten door mensensmokkelaars in het koeltransport werden gestoken, vermoedelijk op de parking van Rotselaar", aldus procureur Frank Demeester. De vrachtwagenchauffeur had zijn nachtrust genomen op die parking langs de E314. De transmigranten waren vanuit een vluchtelingenkamp in het Noord-Franse Duinkerke naar de parking gebracht. De sloten van het koeltransport bleken door de mensensmokkelaars gemanipuleerd, zodat de deuren toch geopend konden worden.De Servische chauffeur werd gearresteerd op verdenking van mensensmokkel, maar mocht na verhoor beschikken. Zijn betrokkenheid bij de mensensmokkel kon immers niet aangetoond worden. De transmigranten, naar eigen zeggen Irakezen tussen 15 en 42 jaar oud, werden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.(Belga)