Zeven maanden rijverbod voor dodelijk ongeval na enkele glazen cava

Hoewel hij enkele glazen cava had gedronken, nam de chauffeur toch plaats achter het stuur. © Getty Images
Redactie KW

Een 51-jarige automobilist uit Zulte mag van de politierechter in Kortrijk zeven maanden niet achter het stuur van een voertuig kruipen en 3.200 euro boete betalen. Die straf kreeg hij voor het ongeval dat hij op 16 mei 2019 had langs de Oosterlaan in Waregem veroorzaakte. Passagier en vriend Ignace Moerman(54) uit Wakken (Dentergem) kwam daarbij om het leven.

Slachtoffer Ignace ging die vrijdagavond in op het aanbod van Bart S. om een voetbalwedstrijd van SV Zulte-Waregem in play off 2 in de businessseats mee te maken. De avond was aangenaam maar op de terugweg naar huis liep het fout. Niettegenstaande hij enkele glazen cava had gedronken, nam Bart S. uit Zulte plaats achter het stuur van zijn nieuwe bedrijfswagen. Ignace Moerman zat op de passagiersstoel, Frank Maenhout en zijn vrouw Patsy Vandemoortele uit Zulte op de achterbank.

Tegen een vrachtwagen

Langs de Oosterlaan in Waregem viel Bart S. wellicht inslaap. In een bocht verloor hij de controle over het stuur. Toen hij van de baan dreigde te gaan, schoot hij wakker en probeerde met een ruk aan het stuur nog te corrigeren. Het zorgde er voor dat de wagen aan het slingeren ging en tegen een vrachtwagen belandde. Hij reed 90 km/u en botste aan 60 km/u. De cavaatjes zorgden er voor dat hij teveel op had.

“Na een drukke werkweek was ik moe maar ik besloot toch naar de voetbalwedstrijd te gaan”, vertelde Bart S. “Mijn echtgenote haakte af waardoor ik het ticket aan Ignace aanbood. Tienduizend keer bied ik mijn excuses aan.”

Als hij opnieuw met een auto wil rijden, zal S. eerst moeten slagen voor zijn theoretisch en praktisch rij-examen, medische en psychologische proeven. Hij kreeg ook nog een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier