Zeven jongeren beboet na lockdownfeest in Keiem nabij Diksmuide

© JH
© JH
Redactie KW

De politie Polder reageert verbolgen nadat ze zaterdagnacht andermaal een lockdownfeestje moesten stilleggen. “Twee van de zeven jongeren werden eerder al betrapt”, klinkt het.

De politie moest zaterdagnacht rond 2.10 uur uitrukken naar de Wittepoortstraat in Keiem nabij Diksmuide. Ze kregen er een melding van een lockdownfeestje.

Geen respect

Er werden zeven jongeren aangetroffen tussen de 18 en 20 jaar die geen aandacht hadden voor de geldende coronamaatregelen. Het maakte de politie verbolgen. “Andermaal bleek dat ze totaal geen respect hebben voor de zorgverleners en het zware werk dat zij uitvoeren”, klinkt het bij de politie.

“Op locatie werd behalve de 19-jarige organisator uit Diksmuide die reeds vroeger geverbaliseerd werd voor een Covid-overtreding in Gent nog zes andere personen aangetroffen. Bij deze zeven feestvierders die allen de overtreding erkenden bleek nog een 20-jarige uit Diksmuide reeds geverbaliseerd te zijn voor een Covid-overtreding in Kortrijk.”

“Van deze zeven jongeren zijn er zes afkomstig uit Diksmuide en een uit Staden waar het virus tevens nadrukkelijk aanwezig is. Helaas dienden wij vast te stellen dat deze jongeren allen zeer duidelijk wisten dat ze de regels overtreden maar dat ze nood hadden aan een feestje. Hoeven wij ons af te vragen waarom het virus blijft circuleren?”, vraagt de politie zich af.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.