Zeven illegale werknemers betrapt bij Kortrijks bouwbedrijf

© AN
© AN
Annelies Nollet

Op donderdagavond 14 januari 2021, om 19.00 uur, voerde de politiezone VLAS, samen met controleurs van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid en de Vlaamse Wooninspectie een gerichte controleactie uit bij een bouwfirma in Kortrijk. Daar betrapten ze zeven Bulgaren die illegaal tewerk gesteld werden.

De gezamenlijke actie kwam er na eerdere meldingen en vaststellingen van illegale tewerkstelling van buitenlandse arbeidskrachten bij de bewuste firma. Er namen in totaal veertien politiemensen en tien controleurs van de inspectiediensten aan de actie deel.

“Samen voerden zij de nodige huiszoekingen en persoonscontroles uit. In een bijgebouw van de firma, dat duidelijk ingericht was om er te verblijven en te slapen, waren zeven mannen aanwezig”, weet een woordvoerder van de politie.

Zeven Bulgaren

“Zij werden allen ter plaatse gecontroleerd en daarna overgebracht naar het commissariaat. Daar werden ze door de controleurs van de RSZ verhoord, dit met bijstand van verschillende tolken. De zeven mannen hebben allemaal de Bulgaarse nationaliteit.”

Tegelijkertijd controleerde de Vlaamse Wooninspectie het pand grondig op de woon- en leefomstandigheden van de zeven personen. “Het gaat jammer genoeg om arbeiders die illegaal tewerkgesteld worden. Het verder onderzoek zal de concrete strafrechtelijke en sociaalrechtelijke inbreuken van de verantwoordelijken aan het licht moeten brengen.”

“Onze politiemensen blijven ook in 2021 nauw samenwerken met de inspectiediensten zodat dergelijke gezamenlijke controleacties heel regelmatig kunnen uitgevoerd worden!”, besluit de woordvoerder.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.