Op 25, 26 en 27 augustus 2016 hing er drie dagen na elkaar hoogspanning in het Kortrijkse centrum. Een allochtoon 14-jarig meisje van Afrikaanse origine was door enkele Afghanen lastiggevallen en dat was het sein voor enkele opeenvolgende vergeldingsacties.

Onder meer in de Lange Steenstraat, op het Schouwburgplein, de Veemarkt en de Reynaertstraat kwam het tot gewelddadige confrontaties tussen beide bendes waarbij geweld met machetes, baseballknuppels en riemen niet geschuwd werd. De 'bende-oorlog' kende uiteindelijk op 27 augustus een triest hoogtepunt toen twee 16-jarigen van Afrikaanse origine in de Zwevegemsestraat door drie Afghanen met een mes neergestoken en met een fietsslot geslagen werden.

Afghaan Noorullah A. (22) was vanuit Antwerpen naar Kortrijk afgezakt nadat hij van een medeverdachte Zafar M. (23) over de eerdere confrontaties had gehoord en gaf toe dat hij de messteken uitdeelde. Farid T. (34) sloeg met het fietsslot, Shirpadshah S. (22) uit Kortrijk deelde ook klappen uit. Zij riskeren met twaalf maanden celstraf de zwaarste straf.

Noorullah A. was als één van de enigen aanwezig op het proces. Hij bood een slachtoffer dat messteken had gekregen zijn excuses aan. "Wat ik deed, was onaanvaardbaar, uit paniek", klonk het. In de Antwerpse regio misdroeg hij zich ook al eens waardoor hij al eens een veroordeling tot een werkstraf van 250 uren opliep.

Hij vroeg ook nu een werkstraf te mogen uitvoeren. Na de steekpartij in Kortrijk gooide hij het steakmes weg onder een geparkeerd voertuig. Het wapen kon later door de politie teruggevonden worden.

(LS)

Op 25, 26 en 27 augustus 2016 hing er drie dagen na elkaar hoogspanning in het Kortrijkse centrum. Een allochtoon 14-jarig meisje van Afrikaanse origine was door enkele Afghanen lastiggevallen en dat was het sein voor enkele opeenvolgende vergeldingsacties. Onder meer in de Lange Steenstraat, op het Schouwburgplein, de Veemarkt en de Reynaertstraat kwam het tot gewelddadige confrontaties tussen beide bendes waarbij geweld met machetes, baseballknuppels en riemen niet geschuwd werd. De 'bende-oorlog' kende uiteindelijk op 27 augustus een triest hoogtepunt toen twee 16-jarigen van Afrikaanse origine in de Zwevegemsestraat door drie Afghanen met een mes neergestoken en met een fietsslot geslagen werden. Afghaan Noorullah A. (22) was vanuit Antwerpen naar Kortrijk afgezakt nadat hij van een medeverdachte Zafar M. (23) over de eerdere confrontaties had gehoord en gaf toe dat hij de messteken uitdeelde. Farid T. (34) sloeg met het fietsslot, Shirpadshah S. (22) uit Kortrijk deelde ook klappen uit. Zij riskeren met twaalf maanden celstraf de zwaarste straf. Noorullah A. was als één van de enigen aanwezig op het proces. Hij bood een slachtoffer dat messteken had gekregen zijn excuses aan. "Wat ik deed, was onaanvaardbaar, uit paniek", klonk het. In de Antwerpse regio misdroeg hij zich ook al eens waardoor hij al eens een veroordeling tot een werkstraf van 250 uren opliep. Hij vroeg ook nu een werkstraf te mogen uitvoeren. Na de steekpartij in Kortrijk gooide hij het steakmes weg onder een geparkeerd voertuig. Het wapen kon later door de politie teruggevonden worden.(LS)