Zestiger uit Ingelmunster krijgt zeven maanden met uitstel voor slagen aan dochter

Redactie KW

Jozef V. (62) uit Ingelmunster is woensdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot zeven maanden met uitstel en een boete van 1.200 euro.

Die straf kreeg hij voor slagen aan zijn dochter en weerspannigheid aan agenten van politiezone Midow. In april moet de man nogmaals verschijnen in een dossier van belaging.

Op 19 oktober 2015 ontstond discussie tussen Jozef V. en zijn dochter, omdat ze haar fiets voor de woning had geplaatst. De man nam haar gsm af. Omdat ze tegen een kast viel en slagen kreeg van haar vader, werd de politie ter plaatse geroepen. De beklaagde stelde zich zowel in de woning als in de combi weerspannig op. Zo beukte hij met zijn hoofd door het tussenschot uit plexiglas van het voertuig.

Voor die feiten kreeg de man een straf met uitstel. Hij moet zijn dochter provisioneel een schadevergoeding van bijna 3.000 euro betalen. Door de val was ze een tijdje arbeidsongeschikt. De politiezone kreeg 1.451 euro materiële schadevergoeding, voor de kosten aan het dienstvoertuig.

De schrik van de buurt

Het tweede dossier omvat een veertigtal klachten van omwonenden. Het gaat om belaging, opzettelijke slagen en verwondingen, bedreigingen en smaad. Het gaat van krassen in een wagen, over verbale bedreiging tot slagen met een borstelstok. Meerdere bewoners van de straat verhuisden al omwille van de aanhoudende klachten. Hiervoor vraagt de openbare aanklager een celstraf van twaalf maanden en een boete van 1.200 euro. Dit dossier wordt op 25 april voortgezet.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.