Zestiger terecht voor stalking gezin na echtscheiding

© GF
Redactie KW

Er hangt een 64-jarige man uit Harelbeke een celstraf van 12 maanden en een boete van 400 euro boven het hoofd voor stalking van zijn gezin en opzettelijke slagen en verwondingen. Nadat hij op pensioen ging en na 43 jaar zijn huwelijk op de klippen liep, begon het verkeerd te lopen.

Na zijn pensioen sukkelde Rudy L. in een depressie. Nadat ook zijn twee kinderen het huis uit trokken, bleef hij alleen met zijn echtgenote achter en dat veroorzaakte problemen.

Op 25 oktober 2019 escaleerde een discussie en trok L. zijn geslagen echtgenote aan de enkels opnieuw naar binnen. De vrouw werd opgevangen door haar kinderen maar dat nam L. hen niet in dank aan. Het was het startsein van dagelijkse stalking, onder meer van de taverne van één van de kinderen.

Kleinkinderen getuige van discussies

Zelfs een contactverbod bracht geen zoden aan de dijk. Hij greep ook zijn zoon bij de keel en reed met de wagen over zijn voet. Ook de schoonzoon deelde in de brokken. En de kleinkinderen waren regelmatig getuige van discussies, onder meer toen opa hen op sportcentrum Wembley in Kortrijk kwam opzoeken.

Enkele voorbeelden van de belaging: ongewenste bestellingen plaatsen, afval in de voortuin dumpen, opdagen op de werkplek, de weg versperren,…

De man vroeg via zijn advocaat een voorwaardelijke straf met begeleidende voorwaarden. Vonnis op 3 juni. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten