Zestiger laat wapens zonder vergunning liggen in huis vriendin

©Morozova Tatiana gf
©Morozova Tatiana gf
Redactie KW

P.M. (63) uit Komen-Waasten verklaarde aan de politie dat hij niet op de hoogte was van de wapenwetgeving nadat bij hem illegaal schiettuig werd gevonden.

De zestiger verscheen voor de rechter in Ieper voor inbreuken op de wapenwetgeving.Mensen van het Agentschap Natuur en Bos troffen tijdens een onderzoek een aantal wapens. De inspecteurs verwittigden de politie die het schiettuig onderzocht.

Het bleek dat P.M. in zijn woning een zevental vuurwapens had staan, waarvoor hij een vergunning heeft, die zich op een correcte manier achter slot en grendel bevonden. In het huis van de vriendin van P.M. werden echter een aantal illegale wapens gevonden, zonder de nodige vergunningen en niet op een correcte wijze afgesloten.

De eigenaar werd daarvoor voor de rechter gebracht. P.M. riskeert voor de inbreuken op de wapenwetgeving een geldboete van 2.000 euro. “Er waren verbouwingswerken bezig en de wapens lagen niet in een gesloten kast”, verdedigde P.M. zich. De rechter wees de man erop dat het schiettuig verspreid lag over heel het huis. “Niet alleen wapens, ook munitie trouwens.” Vonnis op 15 april.

(CMW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.