Zestiger krijgt drie jaar cel nadat hij zijn vrouw probeert om te brengen

© iStock
Redactie KW

Een zestiger van Tunesische afkomst is woensdag door de strafrechter in Kortrijk veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan tien maanden effectief. Hij probeerde zijn vrouw, tijdens een uit de hand gelopen ruzie, tot twee maal toe te wurgen.

Op 18 september vorig jaar liep het erg uit de hand tussen de 64-jarige man en zijn echtgenote. Zij hadden een relatie, maar woonden niet samen. Na een gezinsuitstap was de man op café geweest. Plots stond hij opnieuw aan de deur van het appartement van zijn vrouw.

Hij uitte doodsbedreigingen en greep haar twee keer bij de keel vast. De vrouw kom hem afweren door in zijn vingers te bijten. Daarna stemde ze met alles in, uit schrik, maar toen ze seks weigerde, kreeg ze nog enkele rake klappen te verduren. Voor hij vertrok dreigde de zestiger er nog mee iemand in te huren om zijn vrouw en de kinderen iets aan te doen.

Op de rechtbank bood de man wel zijn excuses aan. Hij gaf zijn vrouw, als teken van verzoening, zelfs een kus op het voorhoofd. De rechter legt hem drie jaar celstraf op, waarvan tien maanden effectief, en een boete 600 euro met uitstel. Het koppel is intussen uiteen, maar heeft zich verzoend in het belang van de kinderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier