Zestal verstekelingen gevonden in vrachtwagen bij groentenbedrijf Bonduelle

© (Foto JH)
Redactie KW

Bij groentenbedrijf Bonduelle langs de Amersveldestraat in Kortemark werden donderdagochtend zes illegalen gevonden in een vrachtwagen. De politie werd meteen verwittigd maar ondanks een zoekactie konden de zes vluchten.

Omstreeks 8.20 uur reed een 55-jarige trucker uit Hongarije met zijn vrachtwagen de parking op van het groentenbedrijf Bonduelle aan de kant van de Amersveldestraat. Meteen na stilstand hoorde hij geklop die vanuit het laadruim kwam. Toen hij een kijkje ging nemen sprongen er zes mensen uit de trailer. Het ging om illegalen maar wanneer zij aan boord zijn geklommen is niet duidelijk. De trucker reed met een gewone vrachtwagen en niet met een koeltransport.

De Hongaar zag hoe het zestal wegvluchtte richting de Staatsbaan die vlakbij ligt en bracht mensen van Bonduelle meteen op de hoogte. Zij belden daarop prompt de politie. Die waren snel ter plaatse en hielden nog een zoekactie in de buurt maar de zes konden niet meer aangetroffen worden. Nadien bleek dat het zeil van het laadruim van de truck kapot gesneden was. Het laadruim van de trucker was wellicht leeg want hij kwam een lading groenten halen. Zelfs als die vol had gezeten zou de inhoud niet vernietigd moeten worden omdat het om groenten in blik gaat en er geen contaminatie kan zijn met de aanwezigheid van de illegalen. De politie voert verder onderzoek.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier