Carine D. was samen met een man aangesteld om C.C. (69) uit Assebroek bij te staan als mantelzorger. Daardoor kregen ze allebei ook een sleutel van de woning. C. belandde op 6 juli 2018 echter in een coma en overleed ruim twee weken later.

Op 10 juli 2018 merkte de stiefzoon van het slachtoffer dat de beklaagde zich toch nog in de woning bevond. Een enveloppe met 535 euro cash en een gouden uurwerk bleken verdwenen. Bovendien was op 7 juli 800 euro afgehaald met de bankkaart van de vrouw. Dankzij camerabeelden kon ook dat feit aan Carine D. gelinkt worden.

D. wilde naar eigen zeggen gewoon wat spullen ophalen die ze in de woning gestockeerd had. Volgens de verdediging baseert het OM zich te veel op de verklaringen van de andere mantelzorger. "Er is geen spoor van een enveloppe en van een gouden horloge. Als hij over een rode Ferrari had gesproken, dan had de procureur die ook in de dagvaarding gezet", aldus meester Maxim Mervilde. De geldafhaling met de bankkaart werd als een eenmalige stommiteit omschreven. Daarom stelde de verdediging opschorting van straf voor.

De rechter sprak de mantelzorgster inderdaad vrij voor de diefstal van de enveloppe en het horloge. Voor de geldafhaling kreeg ze zes maanden gevangenisstraf met uitstel en een effectieve geldboete van 800 euro.

(Belga)

Carine D. was samen met een man aangesteld om C.C. (69) uit Assebroek bij te staan als mantelzorger. Daardoor kregen ze allebei ook een sleutel van de woning. C. belandde op 6 juli 2018 echter in een coma en overleed ruim twee weken later.Op 10 juli 2018 merkte de stiefzoon van het slachtoffer dat de beklaagde zich toch nog in de woning bevond. Een enveloppe met 535 euro cash en een gouden uurwerk bleken verdwenen. Bovendien was op 7 juli 800 euro afgehaald met de bankkaart van de vrouw. Dankzij camerabeelden kon ook dat feit aan Carine D. gelinkt worden. D. wilde naar eigen zeggen gewoon wat spullen ophalen die ze in de woning gestockeerd had. Volgens de verdediging baseert het OM zich te veel op de verklaringen van de andere mantelzorger. "Er is geen spoor van een enveloppe en van een gouden horloge. Als hij over een rode Ferrari had gesproken, dan had de procureur die ook in de dagvaarding gezet", aldus meester Maxim Mervilde. De geldafhaling met de bankkaart werd als een eenmalige stommiteit omschreven. Daarom stelde de verdediging opschorting van straf voor.De rechter sprak de mantelzorgster inderdaad vrij voor de diefstal van de enveloppe en het horloge. Voor de geldafhaling kreeg ze zes maanden gevangenisstraf met uitstel en een effectieve geldboete van 800 euro.(Belga)