Zes maanden cel voor man die medewerker WK-dorp enkelbreuk trapt

Redactie KW

Een man uit Diksmuide heeft 6 maanden cel gekregen voor geweldfeiten die zich afspeelden op het WK-dorp in Diksmuide. Hij trapte een medewerker van het WK-dorp een enkelbreuk.

Na de match van de Rode Duivels tegen Panama (3-0 winst) ontstond op het WK-dorp tumult. Daarbij raakte de medeorganisator van het evenement als slachtoffer betrokken. “Hij werd plots aangevallen door enkele en herkende duidelijk C.D. die hij kent van het voetbal”, sprak de advocaat van slachtoffer K.V. “Plots werd hij hard op de enkel getrapt. De klap was zo hard omdat C.D. toen een steunblok en gips rond zijn voet droeg, wat achteraf ook gebleken is. Hij kon maanden niet werken en heeft nog steeds last.”

Ook de procureur sloot zich daarbij aan. “Alhoewel de verdediging alles ontkent zijn de feiten duidelijk. Niet alleen heeft het slachtoffer de beklaagde duidelijk herkend er is ook een agent in burger die de feiten heeft zien gebeuren.”

Toch ontkent C.D. alles. “Hij stond bij het groepje toen er tumult stond maar heeft helemaal niets gedaan. Wij vragen de vrijspraak en denken dat die man gewoon zelf gevallen is.” De rechter veegde dat van tafel en legde hem 6 maanden cel en 800 euro boete op. Hij moet K.V. 3.220 euro schadevergoeding betalen. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier