Zes maanden cel voor handtasdiefstal in bowlingzaak in Adinkerke

© JH
© JH
Redactie KW

Een 27-jarige Fransman kreeg zes maanden cel en 800 euro boete voor de diefstal van een handtas in de bowling in Adinkerke. Volgens zijn advocaat was hij toen ‘strontzat’.

De man die net over de grens woont in Frankrijk was op 11 november vorig jaar met vrienden op vermaakuitstap in De Panne. Ze trokken toen ook naar de Bowl Inn in Adinkerke. ’s Nachts werd de politie er opgeroepen door de zaakvoerder omdat ze er een diefstal hadden vastgesteld.

“Een dame deed er melding dat haar handtas net gestolen was van aan haar tafeltje”, sprak de procureur. “Er waren toen twee groepen jongeren aanwezig en er waren wat problemen. De uitbaatster ging meteen de camerabeelden bekijken en zag hoe een van de mannen uit het groepje de handtas gestolen had en onder een ander tafeltje plaatste. Daarop belde ze de politie. Bij hun aankomst wilde Teddy B. nog vluchten maar hij kon tegengehouden worden. In de politiecombi stelde hij zich nog weerspannig op.”

De advocaat van B. gaf de feiten toe. “Mijn cliënt was die nacht gewoon strontzat. Hij wist niet wat hij deed. Het ging eerder om een jeugdzonde.” (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.